Arriba a la seva setena edició l’esperat Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona que organitza l’activa Associació Titellaire de Roquetes conjuntament amb la Casa-Taller de Marionetes de Pepe Otal i l’Ateneu Popular 9 Barris , espai on es realitzen els espectacles.

I ho fa amb un programa realment estel·lar, amb dues companyies de pes com poden ser el mític El Espejo Negro, de Málaga, amb el seu últim espectacle Espejismo, y El Patio, de Logroño, amb l’obra Hubo. Per altra banda, la Casa-Taller de Marionetes de Pepe Otal presentarà la seva sessió de Cabaret Ratificado, una presència, la dels cabarets del Taller, que ja s’ha convertit en obligatòria durant les nits del Ròmbic.

Una cita indefugible pels amants del gènere, si tenim en compte que les dues companyies El Espejo Negro i El Patio poques vegades actuen a Catalunya i menys a Barcelona. Serà una oportunitat única de veure un dels últims treballs de la companyia d’Ángel Calvente, que amb aquesta obra ha escandalitzat a mitja Espanya. Respecte a El Patio, es tracta d’una de les companyies emergents que més impacte està causant als millors festivals d’Europa.

Els horaris són els següents:

  • Divendres 9 d’abril, a les 20:30, Cabaret Ratificat, de la Casa-Taller de Marionetes de Pepe tal
  • Divendres 9 d’abril, a les 19h, Hubo, de El Patio
  • Dissabte 10 d’abril, a les 20h, Espejismo, de El Espejo Negro.

Es recomana reservar o adquirir el més aviat possible les entrades, aquí!

Hubo, de El Patio

HUBO un pueblo…
HUBO una mujer…
HUBO una historia…
HUBO es un espectáculo sin palabras que habla del amor, la pérdida, la soledad, la memoria y el arraigo.

Hubo es un homenaje a los pueblos, al mundo rural y a las personas que lo habitan.
Desde EL PATIO, a las profundidades de esa memoria rural todavía más inaccesible y difusa, esa que el tiempo borra más dolorosamente por haberse visto obligada a descansar en el fondo de los pantanos.
Desde el humor y el amor a esas historias que dormitan como las de tantos pueblos bajo las aguas que un día fueron bosque, pasto, cultivo, escuela o verbena…

La vida de una mujer y su naufragio, una mujer que se resiste a abandonar su mundo, reducido a una isla de piedra.
Su historia es la de muchas y muchos que tuvieron que decir adiós a lo que un día fue su hogar.

Pemio al mejor espectáculo de títeres FETEN 2019

Cabaret Ratificat, Casa-Taller de Marionetes de Pepe Otal

Els Cabarets de la Casa-Taller de Marionetes de Pepe Otal s’han convertit en uns esdeveniments escènics molt valorats i cobejats pels entesos teatrals de Barcelona. Darrerament, a causa de les restriccions del COVID-19, s’han hagut de suspendre les sessions que es feien periòdicament a la seu del Taller, al carrer Guàrdia, nº 11. Però no per això han deixat d’existir, convidats per festivals i teatres de la ciutat.

Actuació de ‘Fills de Fusta’, al Cabaret del Ròmbic 2018. Foto de Jesús Atienza.

L’última actuació va ser al teatret de la Lleialtat Santsenca, al barri de Sants. Vegin la crònica a Putxinel·li d’aquesta sessió aquí.

Actuació de Pere Bigas i el seu esquelet, al Cabaret del Ròmbic 2018. Foto de Jesús Atienza.

Un cabaret que encaixa plenament amb l’esperit del Ròmbic, que busca mostrar al públic jove i inquiet de Barcelona tot allò que es fa als marges més innovadors i heterodoxos del món  dels titelles al nostre país.

Espejismo, de El Espejo Negro.

Un espacio abierto a lo desconocido y a lo prohibido…

El público, cual inocente Alicia, atravesará el cristal adentrándose en lo más profundo del Espejo Negro: un mundo oscuro donde reina la luz, donde residen criaturas elegantes, irreverentes, tiernas, perversas, solitarias, provocadoras, almas llenas de humor corrosivo y burlón.

Un andrógino y extravagante personaje salido de las tinieblas, ayudado por tres marionetistas, nos sumergirá en un mundo paralelo desde el otro lado del cristal.

Este es un espejo que deforma lo que ve para mostrarnos, sin pudor, nuestros pecados y bajezas.

Música, luz, oscuridad, objetos, marionetas y actores salen y entran del espejo, un espejo que les atrapará para devorarlos enteritos, como un gran agujero negro.