Poster Tot FestivalPoble Espanyol. Organitza: 
TOT: Festival de Titelles i de Teatre d’Objectes de Barcelona
.

– Del 16 al 25 de març de 2012.
– Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13 08038 Barcelona.
– Tel: +34 935 08 63 00.
totfestival@poble-espanyol.com

Des de fa anys que el Poble Espanyol de Barcelona organitza sessions de titelles els dissabtes i diumenges per al públic familiar, i durant la setmana per als escolars. Lloc emblemàtic com pocs de la ciutat de Barcelona, la seva particularitat és que a més dels seus teatres, disposa de magnífics espais a l’aire lliure, els uns grans i els altres petits, ideals per a representar-hi espectacles de carrer.

Fa tres anys va començar l’d’organitzar un Festival de Titelles, al qual han anomenat TOT Festival (Teatre, Objectes, Titelles), sota la direcció artística de Jacques Trudeau. Avui arriba a la seva tercera edició amb un programa important i centrat en els nous llenguatges de la marioneta.

Diu Jacques Trudeau a la seva carta de benvinguda: “Us convidem al TOT Festival, la festa on podreu descobrir a pallassos, ballarins, artesans o cineastes. Tots plegats us portaran a un món imaginari creat per titelles, titellaires, actors i  teatre d’objectes. Enguany la programació es centra en el descobriment dels nous llenguatges del titella, els que determinen l’evolució i la situació actual d’aquest art. Es pot dir que aquestes noves formes d’expressió ens porten cap a un art obert, creatiu i sense fronteres. Com cada any celebrarem “El Dia Internacional del Titella”. Aquest any, serà Joan Baixas l’encarregat de llegir el missatge internacional anual de la UNIMA.

Estem treballant amb la màxima il.lusió, ja que l’objectiu del TOT Festival no és altre que oferir als habitants de Barcelona hores de felicitat cultural per compartir en família. Us convido a veure els millors artistes i els millors espectacles de l’art de la titella, us convido al TOT. “.

CLIP sobre el Festival
 
Més informació sobre el Poble Espanyol

A Montjuïc, en el context històric de la Dictadura de Primo de Rivera i en el marc de l’Exposició Internacional de 1929, va decidir-se la construcció d’un Poble Espanyol, que esdevingué una síntesi de l’arquitectura i la mostra artesanal d’Espanya. Havia de ser enderrocat en finalitzar l’esdeveniment, però finalment va ser conservat, després de l’impacte que va tenir i de les múltiples veus que van pronunciar-se contra la seva destrucció. Es va projectar que fos un conjunt de bastiments extrets de l’arquitectura popular espanyola que serien incorporats en una mena de collage. Els constructors del recinte, els arquitectes Ramon Reventós i Francesc Folguera i els artistes Xavier Nogués i Miquel Utrillo, van pretendre fer un poble on estarien reproduïts edificis representatius de les diferents regions d’Espanya.

Els quatre professionals van realitzar diferents viatges per la península per recollir material iconogràfic. Durant el recorregut, feren centenars de fotografies, anotacions, i dibuixos que els van permetre escollir el que millor s’adaptava a la idea que havien de plasmar. En total, els “turistes” van visitar mil sis-centes poblacions.

Al Poble no es pretenia reunir una col·lecció d’obres mestres de l’arquitectura espanyola, sinó que es tractava de construir un recinte que fos una síntesi de l’Espanya monumental. Era una manera de tenir Espanya a Catalunya.