Dins de la programació adreçada a escoles, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona ha programat l’obra Guillem Tell, de Gioachino Rossini. És una producció del Liceu creada i digida per la companyia lleidatana La Baldufa que es podrà veure els dies 3, 4 i 10 d’aquest mes de març (les funcions per a grups escolars es fan cada dia).

El muntatge destaca pel dinamisme i per la capacitat dels actors de guanyar-se un públic —com a mínim— difícil. L’escenografia és un altre dels punts forts: completament modular i funcional, que permet una transició d’escenes pràcticament sense parar. La intel·ligència amb què ha estat construïda aquesta escenografia té una estreta relació amb el tractament de l’objecte escènic i l’ús de titelles en moments puntuals de l’obra.

En aquesta peça, que té un fons profundament artesanal, hi treballen els cantants Helena Abad i Maia Planas (Jemmy); Montserrat Bertral i Marta Valero (Eduvigis); Toni Marsol i Xavier Mendoza (Guillem Tell); Xavi Fernàndez i Josep Ferrer (Gessler/Leutold); els actors Emiliano Pardo i Carles Pijuan (Melchtal); Enric Blasi i Ferran López (Comediant), i els músics Olga Kharitonina i Manel Ruiz (piano), Jaumen Cortadellas (flauta) i Pau Valls (trompa). L’escenografia és de Juan Manuel Reio, Joan Pena i Xevi Planas; la direcció, d’Enric Blasi, Emiliano Pardo i Carles Pijuan (La Baldufa), i la direcció escènica, de Ramon Molins.