Organitzada per UNIMA Federació Espanya, UNIMA Euskal Herria i TOPIC, Centro Internacional del Títere de Tolosa, es realitzarà des del 27 de Juny al fins el 4 de juliol de 2012 l’ Escola d’Estiu de UNIMA Federació Espanya amb un programa de cursos de gran interès, impartits per eminents personalitats del món dels titelles, com són Neville Tranter, Joan Crego i Greta Bruggeman. Reproduïm a continuació el text de presentació de l’Escola d’Estiu l’objectiu de la qual és doble:

Neville

Neville Tranter

• La formació dels professionals del titella, cosa que des d’UNIMA es considera fonamental, tenint en compte que al nostre país la majoria dels professionals són autodidactes i que no existeix en tot l’Estat Espanyol una educació formal que atengui les necessitats dels professionals de l’Art del Titella, tal com existeix en altres països del món.

• Formar en el món del titella altres persones que vinguin del teatre d’actor, en un moment artístic on les diverses tècniques es barregen i conflueixen, arribant a un mestissatge que resulti enriquidor. La nostra Escola vol arribar també al món de l’educació on cada vegada més professors s’interessen en el coneixement d’aquest mitjà que els pot ajudar en el desenvolupament del seu treball docent. D’altra banda, els amants de l’art en general poden trobar aquí unes noves maneres per al seu desenvolupament personal i artístic. És per això que ens hem acurat en què la diversitat de l’oferta faci aquesta Escola especialment atraient.

L’Escola, que es desenvoluparà del 27 de juny al 4 de Juliol com s’ha indicat, compta amb un curs central, que s’imparteix als matins i 3 cursos monogràfics impartits per les tardes fent possible que cada alumne es matriculi en tota l’oferta o en aquells aspectes que els resultin més atraients.

Greta

Abans de seguir amb la presentació volem destacar que en l’edició d’aquest any 2012 la categoria artística i professional dels professors participants és d’excel·lència, tal com queda posada en relleu amb els currículums que veureu més endavant i que avalen les seves trajectòries artístiques. És per a nosaltres un autèntic orgull haver pogut comptar amb aquestes autèntiques personalitats en el món de l’art. Això ha estat a causa de dos importants aspectes que convé destacar: en primer lloc el treball que ha realitzat l’equip que organitza aquesta Escola d’Estiu, i d’altra banda el prestigi de TOPIC que en els seus pocs anys de camí s’ha convertit en un referent en el món del titella. Tot i que a continuació veureu la programació detallada dels cursos a impartir volem dir unes breus paraules sobre aquests.

Greta Bruggeman en un curs

1 – El curs central, amb el títol de “El poder de la titella” serà impartit Neville Tranter, (Austràlia) de Stuffed Puppet. Neville Tranter és un autèntic geni en l’art de la marioneta. Creador d’un estil propi i inconfundible. utilitzant els instruments més antics del teatre juntament amb la tecnologia més avantguardista, és capaç d’evocar imatges que el públic no oblida en molt de temps.

2 – El Curs de Juan Crego es titula: “Curs de Tecnologia audiovisual i digital en l’escenografia teatral”. Tant des del punt de vista teòric com pràctic el professor Crego ens introduirà en aquest món absolutament important per al desenvolupament de l’activitat titellaire i que tan nou és per a molts de nosaltres.

Greta

Marionetes de Greta Bruggerman

3 – Greta Bruggeman de la Companyia Arketal que té en aquests moments la seva seu a Cannes és escenògrafa, titellaire, i directora d’espectacles. La seva constant preocupació Com donar vida a la figura? l’ha porta tals nombrosos cursos que imparteix no només a titellaires sinó a actors, músics, escenògrafs pintors o escultors. El seu curs porta per títol “Construcció i vida de les titelles”.

– Per veure tota la informació sobre el curs, prémer aquí.
– Per descarregar el butlletí d’inscripció, prémer aquí.