Deu ser cosa de l’edat, o no. Però sovint recordo aquells titellaires que van compartir l’ofici amb nosaltres i que ara físicament ja no hi són.

L’altre dia, en el Dinar Titellaire organitzat per aquesta revista, varem comentar amb els veïns de taula que en aquests dies de finals de juliol en Pepe Otal fa cinc anys que va partir en la seva singladura pels mars més llunyans. Per això vaig voler fer un brindis pel seu viatge, que varem ampliar a la Mariona Masgrau traspassada poc abans i a la Julieta Agustí desapareguda molt recentment.

Però no em quedo tranquil. Sembla que ens oblidem d’altres titellaires que ens són contemporanis i per això escric aquest text, per a aquells que els vareu conèixer i per als que no. Per als primers, per dedicar amb tots vosaltres un brindis general pel temps que varem passar amb ells i elles. I pels altres, perquè sapigueu que els recordem i us hi afegiu.

Així que alcem les nostres copes i brindem junts en record d’en Xavier Lafita 1992, Josep Maria Carbonell 1992, Romà Martí 1994, Herta Frankel 1996, Josep Maria Pujol 1999, Harry Tozer 1999, Teresa Calafell 2000, Carme Terrado 2001, Toni Barberan 2006, Mariona Masgrau 2007, Pepe Otal 2007, Rosa Cañellas 2010, Jordi Pinar 2012 i Julieta Agustí 2012. Va per vosaltres i per a totes aquelles altres persones que individualment hi vulgueu encara afegir!

Carles Cañellas

Carles Cañellas a la Plaça del Pi. Foto Jesús Atienza