La prohibició d’actuar al carrer és un altre detall dels canvis que experimenta la nostra dissortada ciutat. La llei encara es pot millorar, per exemple: multant els vianants que tinguin intenció d’aturar-se davant un marionetista furtiu; l’import de la sanció podria dependre de si el passejant només tenia intenció d’aturar-se (falta lleu), o de si pensava ficar una moneda al barret del marionetista (falta greu). Millor no donar idees.

Marionetes al carrer

Foto © Marcelo Aurelio

Aquestes mesures estètiques de les institucions barcelonines no es limiten a reprimir l’activitat de putes, titellaires i altra gent de mal viure, ans cobreixen un ample  espectre de gent incontrolada, per exemple els globofleutes.

Una amiga meva que sobreviu mercès a la globoflèxia em comenta que quan veu arribar el municipal li ofereix una flor al funcionari i aquest se’n va, ensumant el vegetal, a reprimir a una altra banda. A la meva amiga la tàctica li funciona, i no sempre, perque és jove i ben plantada, però més d’una vegada li han dit que si reincideix li posaràn una multa i li prendràn els globus. Ben fet, amb aquesta gent no es pot ser tou.