Sempre és motiu d’alegria rebre la notícia de l’obertura d’un nou teatre, sobretot si aquest està dedicat molt especialmente a l’art dels titelles. És el cas del nou Teatre Arlequí, situar al carrer del Sol, número 118, de Sabadell. Un teatre que, com es diu en la seva presentació, “és un projecte nascut de la necessitat d’oferir una alternativa cultural i educativa a la ciutat de Sabadell, sempre a través de l’art, l’espai teatral i especialment dins del món dels titelles.”

Teatre Arlequí

La gràcia i la originalitat del projecte és que els seus dos factòtums, Raül Grau i Xavier Serrano, procedeixen de móns tan interessants com són la gimnàstica esportiva en el cas de Grau, amb una impressionant carrera internacional al ser darrera, i la robótica i la programació d’automates programables PLC’S, en el cas de Serrano. Dues especialitats que aporten angles i perspectives ben originals al món dels titelles. Fruit d’aquesta col·laboració va ser l’Estança, un espectacle de teatre visual, on es fusiona el virtuosisme del gimnasta, la subtilesa de l’actor gestual i la màgia dels titelles. L´Estança narra la història d´un matrimoni atrapat en la rutina, i com viuen les diferents situacions de crisi, llavor del pas del temps. Com diu el programa: “Dos acròbates-actors i una titellaire oscil·laran entre la franja que separa a la Fantasia de la Quotidianitat per construir el drama”. La quotidianitat així entesa com un mitjà de somni pre redescobrir qui són.

Per constatar la gran qualitat del seu treball, us convidem a veure les imatges d’aquest video sobre L’Estança.

L’espectacle actualment en programació al Teatre Arlequí és “El Sastre Valent”, inspirat en un dels comptes de Grimm.

El Teatre Arlequí està obert també a la música i al teatre musical, i, per tal d’estimular la creativitat, la fantasia i la percepció dels més petits, proposen diferents tallers adaptats segons l’edat, compaginables amb espectacles en els quals es sentin partíceps de la cultura popular.