El procés per elegir la junta d’UNIMA Catalunya es va presentar ahir, 17 d’octubre, a La Puntual. Els membres escollits com a responsables provisionals de l’associació a la passada assemblea (feu clic aquí) van exposar els passos que se seguiran fins a la celebració de les eleccions i la petició formal d’ingrés a UNIMA Federación España. Ara, el més important és inscriure’s abans del 31 d’octubre.

unima reunio

Reunió

El calendari és just: per poder-se presentar al congrés de la Federació a Tolosa, País Basc, l’1 de desembre i que la junta escollida d’UNIMA Catalunya hagi tingut temps per situar-se, Xesco Quadras, Pere Bigas, Diego Murciano i Helena de Sola van proposar el dimecres 7 de novembre com a data per a les eleccions. Això vol dir que abans, el 31 d’aquest mes, s’han d’haver presentat els candidats i hi ha d’haver una certa quantitat de socis votants.

Com que els estatuts d’UNIMA internacional es regeixen per estats, UNIMA Federación España és l’única representant davant de l’organisme mundial, i fixa una quota única de 70 euros anuals per a cada soci, una quantitat que les UNIMAs autonòmiques poden augmentar o no seguint els seus criteris de funcionament. De moment, els socis d’UNIMA Catalunya no hauran de pagar aquesta quota fins al 2013, encara que això impliqui que la data formal d’ingrés a l’associació sigui el gener i no el novembre. De tota manera, la junta provisional ha fixat una tarifa inicial de 10 euros per pagar el viatge a Tolosa d’algun soci que vagi a donar suport al nou delegat o delegada de Catalunya.

unima

El procediment proposat per l’equip provisional és l’elecció individual, per comptes de presentar candidatures. En primer lloc, han pres aquesta decisió per qüestió de temps, però també perquè han considerat que és la millor manera de posar en funcionament una associació que es pot dir que parteix de zero i que encara no té tendències ni grups d’opinió diversos. Per tant, qualsevol soci es pot presentar a títol individual; només ha d’enviar per correu electrònic a unimacatalunya@gmail.com un breu currículum, el comprovant de pagament escanejat de la quota de 10 euros que l’acrediti com a soci, una breu explicació de les línies que li agradaria desenvolupar al capdavant d’UNIMA Catalunya i el DNI també escanejat. El mandat, tret que la nova junta ho vulgui canviar, s’ha mantingut en els dos anys que fixava l’anterior associació.

Els tres candidats més votats ocuparan el lloc de president, secretari i tresorer segons el seu criteri, i s’admetran variacions, com ara afegir-hi vocals, depenent de la quantitat de candidats i de votants. Idealment, la junta perfecta seria, segons van afirmar els membres de la junta provisional sortint, la que combinés membres nous i antics.

Per a l’elecció, s’ha establert un sistema de votació no presencial. Els interessats, hauran d’enviar un correu electrònic a unimacatalunya@gmail.com amb el comprovant de pagament dels 10 euros, el DNI escanejat i el vot fins al dia 6 de novembre a les dotze de la nit. I si hi ha socis que prefereixen votar presencialment, podran fer-ho, en principi, a La Puntual, el 7 de novembre. L’hora i tots els detalls que fan al cas s’aniran publicant al bloc http://unimacatalunya.blogspot.com.es, que ja es pot consultar.

A la reunió d’ahir, la junta també va exposar a grans trets l’ordre del dia del congrés de Tolosa: balanç del 2012, convocatòria d’eleccions de la Federació i congrés d’UNIMA internacional el 2016.