La internacionalització de les marionetes catalanes augmenta dia a dia. La Companyia de Marionetes Herta Frankel ha estat convidada a assistir al 3rd Golden Magnolia International Puppet Festival and Competition que es celebra del 8 al 12 de novembre de 2012 a Shanghai, on presentarà  Pallassos de Fusta. L’obra, que ha girat per Espanya i fa poc va ser a Brasília, se realitza amb titelles de tija creats per l’artista txec Zdeněk Podhůrský el 1969 i restaurats per la Companyia. Amb una poètica posta en escena, la Companyia presenta i ret homenatge a alguns dels pallassos més coneguts del segle XX com Fratellini, Antonet, Grock, Rivel i Popov.

Marionetas Herta Frankel

El Festival, que és part del 14th China Shanghai International Arts Festival, acollirà a vuit països diferents i preveu una assistència de 100.000 persones.

Pilar Gálvez i Fernando Gómez, promotors i directors de la Companyia, van formar equip de treball amb Herta Frankel el 1985. En el seu afany per recuperar aquest extraordinari llegat artístic, van crear el 1996 el Marionetàrium al Parc d’Atraccions Tibidabo de Barcelona, un teatre-museu-escola-taller-arxiu, configurant una proposta lúdico-didàctica que ha emocionat a més d’un milió i mig d’espectadors durant més de quinze anys.

Ve’t aquí un video amb imatges de l’espectacle.