La situació de crisi que viu tot el país i especialment el sector de l’espectacle, ha aconseguit que la majoria de les companyies busquin estratègies agosarades i noves maneres de defensar la seva feina. Una de les iniciatives més brillants i alhora complexes i impactants d’aquest inici de temporada, és la que ha preparat la TTP, l’associació que agrupa a un bon grapat de companyies professionals que fan Teatre per a Tots els Públics. Consisteix en una acció col·lectiva de diversos grups i diverses ciutats de Catalunya de cara a donar un bon tret de partida a la present temporada. Una acció que alhora s’acompanya d’un Manifest que podeu llegir al final d’aquest article.

Marduix Titelles
Marduix Titelles. Foto de Jesús Atienza.

L’acció es concentra en el diumenge 15 de setembre, que esdevindrà una jornada molt especial. Sota el títol, Som espectacles per a tots els públics, som la TTP, l’associació ha orgnanitzat tot un seguit d’activitats per a gaudir en família del començament de la nova temporada teatral. A més a més, volen que sigui una jornada reivindicativa. Reivindiquen que la cultura és un dret que tenim i que els nostres nens i nenes es mereixen el millor, bons espectacles que els facin crèixer com a persones.

5 poblacions i moltes companyies.

Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Igualada, El Vendrell i Lleida son les poblacions que acolliran a un total de 16 companyies presentant els seus espectacles i algunes més oferint altres activitats (photocalls, murals, etc.).

Binixiflat
Binixiflat. Foto de Jesús Atienza.

Vet aquí el programa d’aquesta jornada festiva i ahlora reivindicativa:

Sant Cugat del Vallès – Vestíbul del Teatre-Auditori

  • 12.00 h. Faules de Marduix / On és la Felicitat i La Gallina dels Ous d’Or de Binixiflat Teatre
  • 1 2.45 h. E xtracte de l’espectacle Monstres Monstruosos de Toc de Retruc
  • 13.00 h. Final de festa amb els Ocells de Festa de la companyia Artristras

A més a més, us podreu fer fotos amb els Monstres Monstruosos….

Artristras
Artristras.

BarcelonaSAT, Sant Andreu Teatre

L'Estenedor
L’Estenedor Teatre. Foto Jesús Atienza.

IgualadaTeatre de l’Ateneu

I un vestíbul on poder-vos fer fotos amb alguns amics…..

Farrés Brothers
Farrés Brothers.

El VendrellTeatre Àngel Guimerà


L'Estaquirot
L’Estaquirot Teatre.

LleidaTeatre de l’Escorxador

Centre de Titelles de Lleida
Centre de Titelles de Lleida.

Al final dels actes de cada població es llegirà el manifest escrit per a aquesta jornada lúdico-reivindicativa:

Manifest de la TTP

Avui 15 de setembre, la TTP, l’associació de companyies de teatre per a tots els públics, ha organitzat una jornada d’espectacles a diferents poblacions de Catalunya. Amb aquest acte volem donar el tret de sortida a una nova temporada i ho volem fer tenint el públic ben a prop.

La TTP és una associació que permet als professionals que en formem part intercanviar experiències i créixer en la nostra activitat professional. Accions com la d’avui són un reflex de la nostra voluntat de tirar endavant i de continuar fent espectacles siguin quines siguin les circumstàncies econòmiques i polítiques que visqui la nostra societat.

La crisi econòmica que fa anys que venim patint ha afectat totes les activitats professionals del nostre país, i el teatre no n’és cap excepció. La continuïtat de l’associació i de les companyies que en formen part s’està veient clarament amenaçada i és per això que creiem que la millor manera per tirar endavant és sumar esforços i buscar solucions creatives.

Ara bé, des de la TTP no ens resignem a que la crisi econòmica es tradueixi, com alguns semblen voler, en decadència cultural. La cultura és font de sensibilitat, idees, emocions i creativitat. Com a societat no podem prescidir-ne i creiem indispensable cercar solucions més imaginatives i innovadores que les ja conegudes, repetitives i inoperants retallades o les previsibles i descarades pujades de l’iva.

Estimats dirgents del nostre país, estat i continent: ja portem uns quants anys fent esforços i adaptant-nos a les dureses i a les dificultats del temps que ens toca viure per culpa d’uns quants i creiem que ha arribat el moment d’egixir-los un esforç per ser una mica més creatius i originals. Poden començar per venir més al teatre, potser s’inspiraran.

El que avui es podrà veure a Lleida, Igualada, El Vendrell, Barcelona i Sant Cugat del Vallès és una mostra de la feina que, tot i els impediments, s’entesten en continuar fent les 37 companyies que formen part de la TTP. Esperem que en gaudiu molt perquè la temporada, malgrat tot i gràcies a vosaltres, comença.

Molt bon curs i visca el teatre!


Concurs a Instagram

Per tal de tenir un bon record, el TTP també us anima a que participeu al concurs de fotografia a través de les xarxes socials Instagram i Twitter. Feu fotos de tot el que passa durant aquesta jornada i penjeu-les amb l’etiqueta #somlattp. Podeu guanyar un dels tres lots que tenim formats per DVDs, CDs, samarretes, etc.

Podeu consultar les bases complertes aquí.

Les entrades estaran a la venda el mateix dia 15 de setembre 1 hora i mitja abans de començar els espectacles. El preu és de 5 €.

Si teniu més dubtes podeu contactar amb nosaltres a través del correu ttp@ttp.cat o al telèfon 649.567.851
Vegeu aquí el blog de la TTP amb la informació de la jornada.