Una bona notícia pels amants del gènere: la mítica companyia suïssa Mummenschanz actuarà a Barcelona al teatre BARTS (l’antic Estudio 54 i després el frustrat Arteria de la SGAE) del Paral·lel amb un espectacle antològic que recupera els millors moments de la companyia. Fundada el 1972 per Bernie Schürch, Andres Bossard i Floriana Frassetto, Mummenschanz és coneguda pel seu singular joc de màscares (realitzades amb materials tan diversos com l’escuma, el plàstic o el cartró) i el seu treball de la llum i l’ombra, així com per les seves subtils coreografies. Vet aquí algunes imatges de la companyia.

Mummenschanz (“Mummen” significa ‘màscara’ i “schanz” ‘broma’) era una paraula usada en l’antiguitat pels mercenaris per identificar la màscara de fusta de la qual es valien abans d’anar a la guerra. Prescindint de sons, aquests artistes ofereixen un espectacular desplegament d’humor blanc, simpàtic i innocent, però alhora mordaç. Un muntatge visualment impressionant, apte per a totes les edats i cultures, que ha conquistat a generacions de fans a tot el món i que també compartiran amb el públic de Barcelona fora dels escenaris, gràcies a un taller previ de construcció de màscares i vestuari teatral.

mummenschanz

Al juny de 2012, el fundador Bernie Schürch va oferir la seva última actuació i la companyia va introduir Philipp Egli en el repartiment original, al costat de Floriana Frassetto com a artista convidada, Pietro Montandon i Raffaella Mattioli. Darrere de l’escenari, el director tècnic Jan Maria Lukas i Chico de Maio.

mummenschanz