Aquest proper cap de setmana proper, el dissabte 18 a les 18h i el diumenge 19 a les 12:30h, actuarà a la Sala Moragas del Born la prestigiosa companyia de Vilanova i la Geltrú L’Estaquirot Teatre. Composta pels titellaires Olga Jiménez, Núria Benedicto i Albert Albà, la veterana companyia ens presentarà “Els Tres Óssos”, una versió lliure sobre el conegut conte “Rínxols d’or”. La història original, ben coneguda pel públic, es basa en aquest personatge i la seva aventura. En la versió de l’Estaquirot Teatre, l’accent dramàtic recau en la vida dels óssos, que en passen a ser els principals protagonistes.

Estaquirot Teatre
En Bertu, la Núria i la Olga al seu taller de Vilanova. Foto Jesús Atienza.

La història és senzilla i alhora complexa. Els tres óssos es dediquen a recollir fruites del bosc per fer melmelada. L’aventura comença quan l’ós petit, tot sol i per primer cop, emprèn un llarg viatge per anar a buscar mel. Amb l’ajuda dels animals que viuen al bosc va trobant el camí i un cop aconseguida la seva missió torna content cap a casa. Quan arriba l’hora de fer el dinar, preparen una bona sopa i mentre esperen que es refredi, surten a passejar. Quan són fora es presenta la Rínxols d’or, una noia molt tafanera i trapella, que  acaba alterant l’harmonia familiar.

L'Estaquirot
Els tres óssos.

Com sol passar en els espectacles de titella, tota la gràcia està en la posada en escena, amb una brillant i imaginativa escenografia que crea els diferents espais amb unes simples caixes de fusta i multitud d’elements molt ben treballats, gràcies també a les aportacions de l’escenògraf i professor de l’Institut del Teatre Alfred Casas, habitual col·laborador de la companyia.

L'Estaquirot
Imatge de l’obra.

Fundada el 1973, L’Estaquirot Teatre és una companyia que en la seva llarga trajectòria ha recorregut tot un seguit d’etapes i d’experiències distintes. Amb una presència important en els seus inicis de la música i l’acció saltimbanqui dels actors, el 1982 construeixen un Teatre Ambulant de Titelles amb el qual reprenen l’antiga tradició dels titellaires de guant que recorrien el país muntant i desmuntant la seva barraca. A partir de 1985, la companyia s’ha especialitzat en un treball més intens i acurat d’investigació en els camps del teatre de titelles, del teatre d’objectes i del teatre visual. Treballen amb nous materials, escumes, làtex, resines, inflables, així com diferents tècniques de manipulació.

L'Estaquirot
Fotografia històrica de l’Esquirot Teatre: Lluis Cardona, Bertu Albà, LluisMa Rodriguez, Montse Bardi , Olga Jimenez, (amb el Pau Albà als braços) Pau Orriols

Fitxa artística:

Manipuladors: Núria Benedicto, Olga Jiménez i Albert Albà
Escenografia: Alfred Casas
Construcció: Cia. L’Estaquirot, Alfred Casas i Pedro Jiménez
Música original: Ferran Martínez
Creació, producción i realització: L’Estaquirot Teatre