Aquest proper diumenge dia 30 de març s’iniciarà  el projecte Titelles al Territori, amb l’actuació de l’espectacle Xim, del Centre de Titelles de Lleida, a les 18 h al Casal Cultural de Camarasa (veure aquí article sobre l’espectacle a Putxinel·li). Aquesta és la primera de les activitats paral·leles programades en el marc de la 25a Fira de Titelles, i significa per tant el tret de sortida de la Fira en el seu conjunt.

Xim
Imatge de l’espectacle Xim.

Aquesta iniciativa, fruit de la col·laboració de la Fira de Titelles i l’Institut d’Estudis Ilerdencs – Diputació de Lleida, neix amb la intenció de ser un projecte de servei cultural a les terres lleidatanes i també com a ressò i divulgació de l’activitat singular de la Fira de Titelles, especialment enguany que arriba a la seva 25a edició. A més, també serà capaç de generar vincles de cooperació entre les diverses poblacions de Ponent, especialment a l’hora de programar espectacles de qualitat i d’interès general, tot facilitant-ne la presència al territori.

Xim

El projecte Titelles al Territori impulsa 5 objectius: afavorir els ciutadans de les poblacions implicades, amb el gaudi artístic i cultural de les representacions; beneficiar la dinàmica cultural del territori amb la programació d’aquests espectacles; facilitar la col·laboració entre institucions; Institut d’Estudis Ilerdencs i ajuntaments, en pro d’una cultura d’interès comú, popular i de qualitat; difondre l’art del teatre de titelles i objectes a la província, apropant espectacles de qualitat a diferents poblacions del territori i repercutir econòmicament tant al sector teatral com al territori.

Xim

La propera actuació serà el diumenge 6 d’abril, a les 17 h, al Centre Cívic Lo Ball de La Granja d’Escarp, també amb Xim, del Centre de Titelles de Lleida.