Biel Porcel, el reconegut titellaire mallorquí d’Arenys de Munt, actua  aquests dies al Born amb el seu espectacle Oraraki: la història d’un castell, d’una princesa i dels seus pares, el rei i la reina. Intervenen també un cavall vell, molts ocells, un mag maldestre i un criat espavilat. Què passa quan un rei està cansat de ser rei, i la princesa de ser princesa? Dissabte 29 a les 18h i diumenge 30 a les 12:30.

Oriaraki
Foto de jesús Atienza.

Oiaraki és un conjunt d’històries creuades entre els diferents habitants del castell. El rei Oriol I, que busca el seu cavall malalt… El criat Bernat, que coneix la paraula màgica, Oiaraki, la princesa Maragda, que no es resigna a ser preciosa, la reina Berenguera que no vol que el seu Castell s’ompli d’ocells de cap de les maneres, i li fa passar la prova del pèsol a la princesa Maragda. Un mag Maldestre que és l’únic que no sap la paraula màgica però que s’encarrega de tots els encanteris. El cavall del rei, que està malalt però no es pot morir…

Oriaraki és un divertiment, una alenada d’optimisme i de fantasia, amb un pel de poesia, alguna cançó i molta alegria. Tot amanit amb un munt d’efectes de so i de música original.

Oriaraki
Foto de Jesús Atienza.

Binixiflat és una companyia professional de Teatre de titelles creada a Mallorca per Biel Porcel i refundada a Arenys de Munt l’any 1985. Amb vocació d’investigar en el camp del teatre visual, d’objectes i de figures, els seus muntatges busquen sempre combinar la diversió amb la reflexió.

Oriaraki
Foto de Jesús Atienza.

Actor i manipulador: Biel Porcel
Tècnic en directe: Jordà Porcel
Música original: Lluís Petra
Escenografia: Carles Llorens
Vestuari: Elisa Echegaray
Titelles: Jordà Porcel i Biel Porcel
Autòmates: Biel Traveria
Ajudant de producció: Nuri Vilà
Fotos i video: Mercè Llorens i Pili Nieto
Producció: Binixiflat