L’aclamada i reconeguda companyia de Binéfar –Premio Nacional de Teatro de la Infancia y la Juventud 2009–, actuarà el dissabte 19 d’abril de 2014 a les 18h i el diumenge 20 a les 12:30 a la Sala Moragas del Born, dins del cicle de Titelles i Ciutats. Ho farà amb l’espectacle “L’Home Cigonya” en el que els de Binéfar ens plantegen una clarivident i entranyable visió de la ciutat, dels actuals afanys especulatius i dels seus resultats. Paco Paricio y la seva filla Eva Paricio borden una actuació de gran impacte visual i emotiu, amb l’estil característic de la companyia que barreja els titelles amb l’actor.

Los Titiriteros, L'home cigonya

Un rodamón, ajudat de toscos i rudimentaris objectes, relata la història de la bassa on pesca una cigonya. Ell mateix creu ser una cigonya. Està boig? Canta: “Sóc un rodamón, au de pas, mentre em quedi una sola ploma seguiré volant”. L’espectacle suposa un viatge a l’essència del titella i aprofundeix en la relació entre titella i titellaire. Alberto Gambino ha creat la música de l’espectacle, el qual va rebre el premi Sant Miquel al millor espectacle de sala de la Fira de Teatre de Tàrrega 2005.

Los Titiriteros, L'home cigonya

Los Titiriteros porten ja més de trenta anys recorrent els camins amb els seus ninots, fent titelles i música pels carrers, places, teatres i envelats. El seu teatre sempre va dirigit a tots els públics: per als nens, tractats com persones sensibles i intel·ligents, i per als adults que guarden al seu interior un espai per a la tendresa i per al joc festiu del teatre.

Los Titiriteros, L'home cigonya

Guió i direcció: Paco Paricio
Disseny i escenografia: Ricard Monrós
Construcció i pintura: Margarita Alcobé i Mario Peinado
Sastre: Mercè Viladrosa
Secretaria: Ana Tere Pedrós
Actors i titellaires: Paco Paricio i Eva Paricio
Joglar Músic: Ángel Vergara
Tècnic: Matías de Arriba