El teatre Lluerna de València, després de la seva anterior temporada tan intensa com dramàtica –recordem la mort de Rosa Navarro el març de 2014, fundadora del teatre junt amb Josep M. Beltran– anuncia aquest setembre el començament del que vol ser una nova etapa de la seva aventura. Un inici amb una cara nova, com ens indiquen les imatges de les parets exteriors del teatre, pintades de colors vius i alegre i amb la icona que dóna nom a la companyia i a l’espai: una lluerna.

Teatre Lluerna

Detallem a continuació els espectacles que es podran veure aquest mes de setembre:

Tres en Barca, de la Cia. CIR-CO-RAMA
Divendres 19 de setembre, a les 20h

Tres en Barca

Un món desconegut a pocs quilòmetres d’on viviu. Un lloc suspès en el temps: lluny del embogit segle XXI, i, a la vegada ple de futur. Aventures i situacions que se succeeixen a ritme trepidant posaran a prova els postres protagonistes.

Aventura en la Biblioteca, Cia. EN TU COLE
Dissabte 20 de setembre, a les 18h
Diumenge 21 de setembre, a les 12h i 18h

En Tu Cole

Rosi i Pau són amics, encara que són diametralment oposats. A Pau li encanten els videojocs i no llegiria una altra cosa que no fora les instruccions de la seua consola. A Rosi en canvi li encanta la lectura i les aventures apassionants dels llibres. La professora els proposa una excursió, visitaran la nova biblioteca del barri, sense dubte un lloc tranquil, encara que ells no s’imaginen la quantitat d’històries que van a viure.

Coneixeran En Quixot, al llop de la Caputxeta o un personatges més actuals com Gerónimo Stilton o el gran mag Harry Potter. Tots ells lluitaran per tornar a un inquietant personatge que ha decidit sortir del seu llibre .. El Terrible Drac … Què passarà? No t’ho pots perdre
 

El Contrabaix, Cia. TONI SANCHO
Divendres 26 de setembre, a les 20h
Divendres 3 d’octubre, a les 20h

El Contrabaix

És un monòleg en el que un contrabaixista que viu sol en una habitació insonoritzada reflexiona sobre la importància del contrabaix en una orquestra. També posa de manifest la difícil convivència amb un instrument d’1’90m d’alçada que no passa desapercebut per les possibles visites que puga tindre, especialment les femenines.

Un monòleg on els amants de la música clàssica gaudiran d’un text amenitzat per Brhams, Wagner, Dittersdorf, Motzart… i per descomptat Schubert… el quintet de les truites de riu…
 

Musiqueries,  DANI MIQUEL
Dissabte 27 de setembre, a les 18h
Diumenge 28 de setembre, a les 12h

Musiqueries

Aquest concert està ple de cançons que són Arrels com “Allà dalt la serra”, “La xata merenguera” o “Serra de Mariola”, que són arbres com“Cigronet” o “La cançó dels colors” i que són fruits com “El poema al sol i a la lluna” (tota una declaració d’estima al nostre país), “Parla valencià” una necessitat i també una urgència i “Marieta, Marieta” un homenatge als protagonistes de terror de l’imaginari valencià.

Hem crescut i l’experiència m’ha portat a entendre i comprendre la necessitat d’estimar al nostre delicat País, la importància de marcar les nostres petjades per què el que ara és actual demà serà tradició, l’exigència que els solcs queden ben definits per a què no oblidem valors que ens defineixen i configuren com a poble.