La companyia Pea Green Boat i el Centre Cultural La Mona de Seda organitzen un curs puntual el dissabte 13 de desembre de 2014 dirigit a mestres, mares i pares. Un curs per tant d’iniciació al món dels titelles i de l’ús teatral dels objectes a càrrec de Rene Baker, una reconeguda mestre titellaire anglesa, ben coneguda a casa nostra –va donar classes al Institut del Teatre de Barcelona– i que sol ensenyar a diverses escoles d’Europa.

Rene Baker
Rene Baker.

El curs es centrarà en donar a conèixer les bases per a manipular un titella, com interactuar amb els nens mitjançant el personatge/titella,  idees per a jocs i exercicis senzills utilitzant titelles i objectes. Segons Baker, el titella és un bon mestre d’idiomes que sap trencar les inhibicions i estimular les ganes de parlar, escriure i llegir.

Rene Baker
rene Baker

Rene Baker es defineix com una practicant de teatre especialitzada en titelles i teatre d’objectes. Durant 22 anysd’experiència professional ha treballat com a artista, dissenyadora, directora, investigadora i professora.

Es va formar al Little Angel Theatre (Londres) i va treballar com titellaire independent per a les principals companyies del Regne Unit. Des 1992-1998 ha estat membre de l’equip creatiu del Norwich Puppet Theatre, a través de l’elaboració i la realització d’espectacles que han estat convidats a festivals de tot el món.

Des de 1998 ha desenvolupat una formació per a titellaires i actors que mostra com qualsevol cosa pot tenir vida, estudiant els diferents aspectes en la combinació d’actors i objectes a l’escenari, i que ofereix una aproximació a l’elaboració de rendiment amb materials.

Pea Green Boat

Arbre de Sabates, de Pea Green Boat.

Ha dirigit tallers a les escoles de teatre, en festivals de teatre i en sales d’assaig a Anglaterra, Noruega, Finlàndia, Espanya, Estònia, Grècia, República Txeca i Rússia. Des 1998-2005 va ser professora de manipulació de titelles a la Central School of Speech and Drama (Londres), 2005-2008 va ensenyar teatre visual al Institut del Teatre (Barcelona) i des de 2010 ensenya al departament de teatre de titelles de la Turku arts Academy, Finlàndia.

Com a directora independent i líder del taller, segueixo investigant l’ús dramàtic dels materials en el teatre: objectes quotidians, titelles, escenografia en moviment, vestit animat, pals, pedres, aigua, peces d’automòbils, joguines … i tot el que és capaç de suggerir …

Dades tècniques del curs:
Dissabte 13 de desembre 2014
10-13.00 i de 14.30 a 17.30
6 hores / 50 euros
Màxim de 14 participants
c/ Bonaventura Pollés 25, baixos. Barcelona
Més informació i reserves a: pea_green_boat@yahoo.es