Serà per 18ena temporada seguida que el Centre de Titelles de Lleida, amb el seu espectacle En Jan Titella, serà present al Palau de la Música Catalana de Barcelona, des del dilluns 3 fins el diumenge 9 de novembre. Unes actuacions de dilluns a divendres que estan dirigides a centres escolars i de les que se’n faran un total de 15, repartides en tres sessions al dia. El dissabte 8 i el diumenge 9, l’espectacle s’obrirà al públic en general, amb actuacions a les 10.30, 12 i 17, realitzant un total de 21 sessions en 7 dies.

En Jan Titella, Centre de Titelles de Lleida

Aquesta producció del Centre de Titelles de Lleida es va estrenar el 23 de gener de 1998 i des d’aleshores no sols no ha deixat de ser programada cap any al cicle Les Escoles al Palau sinó que, amb la seva aparició al Cicle de concerts familiars, amplià el seu públic a l’àmbit familiar arribant al públic infantil més enllà de l’escola. Una excel·lent proposta del Palau de la Música per tal d’iniciar en la música els més menuts.

En Jan Titella, Centre de Titelles de Lleida

En Jan Titella és un espectacle-concert amb titelles, ombres i música en viu específicament concebut per als infants de pre-escolar de 3 a 5 anys. Pretén desvetllar en l’infant una primera vivència musical i estimular l’atenció per la música per mitjà de la descoberta de l’expressivitat dels sons i de la seva capacitat comunicativa. Un concert amb un fil argumental, representat amb titelles i música en viu i que, de la mà de dos actors-titellaires i tres músics – flauta travessera, clarinet i violoncel-, és una excel·lent ocasió per introduir els infants al món de la música.

En Jan Titella, Centre de Titelles de Lleida

Una activitat que compta amb el propi material de suport –el llibre il·lustrat de la història i el CD de les cançons- per a facilitar tant l’aprenentatge d’aquestes noves cançons com per estimular una tasca pedagògica a l’escola, prèviament o amb posterioritat a l’assistència a l’espectacle. L’argument explica l’aventura d’en Jan, el qual, en ser despertat pel so d’un grill que es deleix per tornar al bosc, s’ofereix a portar-l’hi amb la seva bicicleta. Plegats, s’engresquen en la descoberta de sons, melodies i cançons.

L’èxit de l’espectacle està avalat per les seves 18 temporades de programació continuada al Palau de la Música en sessions escolars i per l’aposta d’aquesta institució en oferir-lo també dins el Cicle de concerts familiars.