Aquest dissabte, 24 de gener, a les 18h, i diumenge, 25, a les 12h, es presentarà a la Sala Moragas del Born Centre Cultural l’espectacle Ran de Mar, de Martí Doy. Un espectacle que s’estructura en quatre petites històries independents que coincideixen en l’espai comú d’un poble mariner. L’home del far, el poeta i la sirena, un nen, una família de turistes i la mateixa iaia són els protagonistes d’unes històries inicialment quotidianes però que acaben d’una manera inesperada.

Martí Doy, Ran de Mar

A la vora de la mar dues cases fan un poble.
La iaia Tudis us portarà de bracet per aquest petit racó de món.
Aquí hi trobareu pescadors i turistes, gavines i sardines. Coneixereu l’home del far, també a l’home- peix , i si pareu bé l’orella sentireu el cant de la sirena.
Quatre petites històries que giren al voltant del mar i on els titelles són els protagonistes.
Us convidem a ser espectadors còmplices del joc dels titelles, on les coses no sempre són el que semblen i on tot pot succeir. Això si… tranquil·lament, com la mar en calma.

Martí Doy, Ran de Mar

“Ran de Mar” és un deliciós espectacle en què el mar és el punt de partida. Un mar ple de poesia, d’èpiques aventures, poblat de criatures i de personatges fantàstics, un pont de cultures, espai per a navegants, illes amb nàufrag i palmera, amb pirates i tresors…

Arribaran a salpar els titelles o es quedaran a terra, a ran de mar?

Martí Doy, Ran de Mar

Martí Doy es un reconegut titellaire i reputat constructor de titelles i escenografia format al Departament de Titelles del Institut de Teatre de Barcelona el 1992. Amb la cia. L’AVEXUTXU crea els espectacles: Contes del Limpopo,  adaptació de contes de Rudyard Kipling ; El Serpent Sapient, a partir d’una faula de Ramon Llull ; l’adaptació del conte Les cabretes i el llop i El rei i el gall, de creació pròpia. El 2.001 juntament amb el titellaire Eugenio Navarro  i amb direcció de Jordi Prat i Coll porta a escena  Melodama, espectacle de titelles dirigit al públic adult, a partir del melodrama de Henri Rousseau  “ La venjança de l’òrfena  russa”.