Aquest dissabte dia 7 de febrer, a les 18h, i el diumenge 8 de febrer de 2015, a les 12h, la companyia Herta Frankel del Marionetàrium del Tibidabo presentarà ‘Pallassos de Fusta’, un petit homenatge als grans pallassos del segle XX. Un espectacle que destaca pel virtuosisme dels seus manipuladors i que ha girat mig món.

Pallassos de Fusta, Marionetàrium, Herta Frankel

Monsieur Loyal, convoca sobre la pista les cascades d’alegria d’uns vells pallassos de fusta. Els peixos pallasso ens condueixen a una altra dimensió, convertint-se en els mítics Fratellini, Antonet, Grock, Rivel i Popov. Celofán és el seu tramoista i Marcelo acudeix a la cita amb el seu paraigües La màgia i el il·lusionisme de Chand Pasha ens transportaran a l’Orient Llunyà.

Pallassos de Fusta, Marionetàrium, Herta Frankel

Aquest clàssic de la companyia Marionetàrium amb titelles de fusta ens situa el món del circ i especialment dels seus artistes més preuats, els pallassos. Com diu Charlie Rivel, “El riure és un llenguatge universal. El riure és l’únic llenguatge en què s’expressen tots els pobles de la terra.”

Pilar Gálvez i Fernando Gómez, promotors i directors de la Companyia, formen equip de treball amb Herta Frankel el 1985. Des de llavors han presentat teatre negre i quadres de marionetes en nombroses gales, actuacions i programes de temporada.

Pallassos de Fusta, Marionetàrium, Herta Frankel

Hereus del llegat artístic d’Herta Frankel i Los Vieneses, conserven, exhibeixen i animen la col·lecció de marionetes més representativa dels darrers 60 anys. Amb la voluntat de fer públic tot l’impressionant material descobert i recuperat, presenten l’Exposició Herta Frankel i les seves Marionetes. El Maig del 1995 a Lleida, Sala Sant Joan, 6ª Fira de Teatre de Titelles (20.000 visitants) i el Desembre del 1995 a Barcelona, Sala El Vienès (50.000 visitants). El maig del 1996, la Companyia presenta l’Exposició a la XVI Feria Internacional del Titere de Sevilla al Casino de l’Exposició (20.000 visitants). L’acollida popular i l’interès expressat donen el suport necessari per a una projecció de futur. Des de fa anys que estan instal·lats al Tibidabo, a l’espai Marionetàrium.

Pallassos de Fusta, Marionetàrium, Herta Frankel

Manipuladors: Oriol Pont, Litus Codina, Oscar Gallart, Maria Puigdomènech.