El proppassat dilluns 9 de març al Teatre Escalante de València tingué lloc l’acte ROSA NAVARRO- IN MEMORIAM. Una emotiva recordança de la que fou actriu i titellaire, fundadora de Lluerna Teatre, desapareguda ara fa un any, víctima de malaltia, amb tan sols cinquanta-tres anys d’edat. L’acte reuní més de dues-centes persones que s’aplegaren i ompliren el magnífic coliseu del teatre familiar valencià, per poder així acomiadar-se de la Rosa allà on li pertocava, a l’escenari i envoltada dels seus familiars, amics i col·legues.

Homenatge Rosa Navarro

Donà la benvinguda en Vicent Vila, Director de l’Escalante Centre Teatral. Durant l’acte, d’una hora de durada i de manera intercalada, es projectaren una miscel·lània d’imatges i vídeos de la seva vida professional i records familiars. En Paco Alegre i la Pilar Almeria llegiren diversos textos de la Rosa escrits per al llibre dels vint anys de Lluerna Teatre, així com el poema “Cançó de la Rosa de Paper”de Vicent Andrés Estellés. En Gianni Franceschini realitzà una preciosa acció pictòrica-musical. Es representaren tres escenes amb marioneta de fil a càrrec respectivament de l’Edu Borja (Cia. Edu Borja), d’en Carles Cañellas (Rocamora Teatre) i del company de la Rosa, en Josep Miquel Beltran (Lluerna Teatre). La seva filla Alícia, plena d’emoció, cantà la cançó “M’aclame a tu” de Vicent Andrés Estellés i Ovidi Montllor, acompanyada a la guitarra i segona veu per en Mario i per la ballarina contemporània Marina Alegre que la coreografià esplèndidament.

Homenatge Rosa Navarro

La commemoració es clogué primer al so de les dolçaines i tabals d’Estrela Roja que interpretaren una Muixeranga i després amb un llarg aplaudiment del públic del teatre en ple, posat dempeus.

Homenatge Rosa Navarro

De la primera a la darrera persona que hi fou present, ressaltaren les qualitats humanes de la Rosa, així com el seu esperit abnegat de treball i lluita i el seu amor pel teatre, pel Teatre de Titelles i per tot el que l’envolta. Una pèrdua molt sensible pel teatre fet i pensat en valencià.