La primavera és un bon moment pels titelles: els festivals es multipliquen per tot Europa, i concretament a Catalunya, són molts els que tenen lloc quan arriba el bon temps. En aquest article, citarem la cada vegada més important Mostra d’Igualada, també la Mostra Internacional de Titelles de Mollet que organitza Galiot Teatre, del Festival de Teresetes de Palma de Mallorca, i de la Fira de Titelles de Lleida, una cita imprescindible del mapa titellaire del país.

La Mostra d’Igualada

Mostra d'Igualada 2015

Aquest any estrena nou director artístic: Pep Farré, titellaire de la companyia Farrés Brothers, una garantia perquè després de la brillant etapa d’Òscar Rodríguez, la Mostra continuï amb el llistó ben alt. Una Mostra, la d’Igualada, que  ja fa anys s’ha convertit en un espai d’estrena habitual de moltes companyies de titelles. La raó és senzilla: són molts els programadors locals que hi acudeixen, de manera que triomfar a Igualada es tradueix en gires i bolos.  Per saber la programació d’aquest any de la Mostra, cliqueu aquí.

Món Llibre

Món Llibre 2015

Vet aquí una de les celebracions més entranyables de les que organitza l’Ajuntament de Barcelona en arribar la primavera: El Sant Jordi per a nens. Amb direcció de Marta Almirall, Món Llibre ofereix un programa d’una varietat i d’ una exuberància realment extraordinàries. Els patis del CCCB, el seu Auditori, el Macba i també altres llocs del Raval es converteixen en el centre d’una activitat que té a veure sobretot amb la imaginació. No perdre’s els invents i les instal·lacions de l’artista i escenògraf José Menchero, sempre d’una gran originalitat. Veure programa aquí.

Mollet

Cal Titella, Mollet
Entrada de Cal Titella, al Mercat Vell de Mollet.

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet, organitzada per Galiot Teatre, es converteix en una de les cites titellaires imprescindibles d’aquest cap de setmana. Una festa que la ciutat ha sabut mimar any rere any, amb una intel·ligent visió estratègica per part dels responsables municipals. Hi veureu una fira d’artesania, activitats al carrer, aparadors que fan referència als titelles, l’original Cal Titella que s’instal·la al Mercat Vell i que presenta les enginyoses atraccions de Galiot Teatre, i un munt espectacles per poder triar. Veure el programa clicant aquí.

Lleida i Mallorca

Fira de Titelles de Lleida
Imatge d’un espectacle de la Fira de Titelles al centre de Lleida.

I ja mirant cap el mes de maig, dues cites també imprescindibles: la Fira de Titelles de Lleida (vegeu tota la informació aquí) i el Festival Internacional de Teresetes de Palma de Mallorca (vegeu programa aquí)

Festival de Teresetes