Atelier della Luna és una casa que recull les disciplines i la vida del teatre amb el següent principi: dos territoris, dos espais, una casa sense fronteres. Ja fa alguns anys que amb la col·laboració dels Ajuntaments de: Montefiore Conca (Itàlia), Santes Creus (Catalunya) i la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, realitza cursos de formació i especialització vinculats als titelles, al teatre, al cos, al circ contemporani.

Santes Creus
Santes Creus.

Les activitats es desenvolupen en dos espais: la fortalesa Malatesta de Montefiore Conca, Rimini (Itàlia) i al Monestir de Santes Creus (Catalunya). Durant anys, l’organització es dedica a crear un espai cultural que permeti als artistes i estudiants, realitzar trobades d’aprenentatge pràctic. intercanvi de disciplines teatrals i mobilitat internacional en llocs no convencionals per al teatre.

Taller a Santes Creus amb Anurupa Roy, de la Katkatha Puppet Arts Trust de Nova Delhi.

Anurupa Roy
Avinash Kumar, fotografia de Jesús Atienza.

Aquest any, després de l’èxit de l’any passat amb la companyia txeca Forman Brothers Theatre, el Monestir de Santes Creus acull l’ Orient, amb una de les companyies més internacionals de la Índia la Katkatha Puppet Arts Trust de Nova Delhi, sota la direcció d’Anurupa Roy.

Anurupa Roy
Anurupa Roy, fotografia de Jesús Atienza.

El curs, que dura deu dies (24 juliol – 2 agost), té com a objectiu el moviment del cos i la manipulació dels titelles.

La companyia Katkatha treballa les tècniques del Bunraku japonès unit a la dansa índia com el Chauu, forma de dansa marcial d’Orissa a l’est del continent. Katkatha donarà als participants una pràctica on el cos del titellaire i el titella es fusionen en el moviment, una interessant visió del teatre de titelles contemporani.

Tallers al castell de Montefiore Conca, a Itàlia.

fortalesa Malatesta de Montefiore Conca

Al castell de Montefiore Conca, l’artista català Eudald Ferré obrirà la temporada dels tallers a Itàlia, amb un curs sobre la construcció de màscares i pròtesis amb el làtex del 14 al 19 de juliol.

Eudald Ferré
Figura d’Eudald Ferré.

A continuació, el teatre de titelles es barreja amb el món de les arts gràfiques amb un curs de Kamishibai, la caixa màgica que explica històries amb imatges. El curs serà dirigit per Umberto Giovannini, reconegut xylographer italià amb l’actor i titellaire Luca Ronga, del 26 juliol al 6 agost.

KamishibaiEl Kamishibai d’Umberto Giovannini.

L’escultora Brina Babini, les obres de la qual recentment han encantat la princesa d’Anglaterra Kate Middleton, tancarà la temporada amb un curs dedicat a la talla de fusta de titelles, del 28 juliol al 6 d’agost.

Brina Babina
Titelles de Brina Babina.

Els participants dels cursos Atelier della Luna 2015 realitzaran un viatge que va des de les titelles el teatre de cos, des la construcció a la il·lustració i el gravat en espais singulars, llocs tranquils lluny del ritme frenètic de la vida quotidiana, llocs d’intercanvi cultural, de trobada professional i personal, per conèixer altres artistes, explorar possibles sinèrgies, intercanvis artístics o nous projectes.

Més informació a www.atelierdellaluna.com
Comissaris del projecte
Eudald Ferré (Catalunya)
Luca Ronga (Itàlia)