Atenció, totes les entrades del festival IF Barcelona ja estan a la venda. Donat que els aforaments són petits i hi ha poques funcions de cada espectacle, val la pena anticipar-se per assegurar-se la plaça. El programa comença de fet el dimecres 28 d’octubre amb l’espectacle Oh là là!, la marionnette, de Joan Baixas, que només uns quants van poder veure el dia de la inauguració de l’exposició. Una ocasió única de veure el treball d’aquest gran titellaire català en un cara a cara en el que ens parla de la seva experiència al llarg de la seva carrera.

Podeu veure la programació a la pàgina del IF Barcelona, i per comprar les entrades, aneu directament a Ticketea, clicant aquí mateix. Hi veureu la relació d’espectacles, les dates, els preus i la possibilitat de compra immediata.

IF Barcelona
Imatge de La Triste Figura, de David Espinosa.

A IF Barcelona pretenem mostrar la importància del teatre de titelles en les arts escèniques contemporànies, i posar en escena tradicions arcaiques que puguin ser llegides per un públic avesat a les noves tecnologies i exigent amb la informació visual que rep. I volem xalar de valent veient animacions en directe, interpretacions poètiques dels nostres jos interiors i experiments atordidors. Per això hem elaborat una programació d’escala internacional, amb artistes reconeguts a Europa pel seu valor creatiu, com els alemanys Meinhardt und Krauss, la portuguesa Marina Nabais, els francoitalians Pupella-Noguès o la catalana Lali Ayguadé, entre altres. Això ha estat possible gràcies a col·laboracions amb institucions com la Fundació Miró, el Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i el mateix Arts Santa Mònica (si voleu, mireu el mapa d’activitats i espais recomanats de l’IF).

IF Barcelona
Imatge de R.O.O.M, de Meinhardt und Krauss.

No us perdeu l’espectacle La triste figura, part de la Trilogía del monigote, de David Espinosa. És una estrena absoluta, un espectacle coproduït per IF Barcelona amb el Festival international de la Marionnette en Pays Neuchâtelois (Neuchâtel, Suïssa); interpretació d’El Quixot en versió teatre d’objectes. És una instal·lació dramatitzada, un dispositiu escènic pensat perquè el públic pugui tenir experiències diverses des de dins i des de fora i al voltant de la peça. Una dada: consulteu bé horaris i promocions perquè David Espinosa representarà per primera vegada la trilogia completa! I encara una altra: Espinosa estarà en residència visitable a Arts Santa Mònica del 23 al 29 de novembre.

IF Barcelona
Imatge d’Ala Sucia, de David Zuazola.

Dins de la programació per a adults, encara hi ha La naturalesa i el seu tremolor, de la companyia Societat Doctor Alonso, que planteja un recorregut pels encants teatrals del TNC i pel Mercat dels Encants de Barcelona, que, malauradament, ja ha exhaurit les entrades. Però queda l’espectacle sobre Joan Miró i l’objecte, de Lali Ayguadé; el Gabinete onírico, d’Ángel Navarro, a la Sala Fènix, i, mig per a adults i mig per a infants, una autèntica joia del festival: els haikús convertits en teatre visual d’El mirall de les formigues, de la companyia Pupella-Noguès. Absolutament imprescindible!

IF Barcelona
Imatge de l’espectacle de Besllum.