Aquest dissabte 31 d’octubre, a les 12h i el diumenge 1 de novembre, també a les 12h, actuarà a La Plaça de l’exposició Figures del Desdoblament, a l’Arts Santa Mònica (Rambles, 7), la companyia Eugenio Navarro, de La Puntual, amb el seu espectacle El Patufet. L’exposició acull així, després de la presentació de Joan Baixas, a un altre titellaire català de reconeguda trajectòria. Podeu comprar entrades directament clicant aquí.

El Patufet, d'Eugenio Navarro

Es tracta d’una versió dirigida per Eugenio Navarro que combina la marioneta de fil amb altres tècniques de titelles i el teatre d’ombres, una combinació que el titellaire resident de La Puntual ja ha utilitzat en diverses ocasions.

Eugenio Navarro
Eugenio Navarro en l’espectacle de La Llegenda de Sant Jordi.

Glòria Arrufat

Glòria Arrufat.

Com dèiem de l’espectacle en un anterior article publicat a Putxinel·li, i que vam titular premonitòriament ‘El Patufet de la Puntual o l’alteritat encarnada dels més petits’ (veure aquí): ‘Eugenio s’ha buscat companyia per a la manipulació en la persona de la titellaire Glòria Arrufat, un encert total, en donar-li a ella el paper protagonista del personatge del Patufet. Un encert, perquè la jove titellaire dóna tota l’energia necessària a un personatge que en té molta, i que necessita vibrar sobre l’escenari amb dosis d’alta intensitat. L’espectacle es converteix llavors en una delícia, sobretot pel contrast entre l’enjogassat i vital Patufet i els demés personatges -pares, tortuga, ocell i adroguer-, interpretats tots ells per Navarro, i dotats d’un tarannà relaxat i irònicament desmenjat, amb l’habitual sentit del humor que el titellaire canari-anglo-català sol donar als seus personatges. Aquest contrast es converteix així en el motor dramatúrgic de l’obra, capaç de satisfer tant als grans com als més petits’.

L’obra disposa també d’un altre motor important, com és l’element sonor. En efecte, Mariona Sagarra, amb qui Navarro ja havia col·laborat en una anterior ocasió, ha creat una música que, amb el leitmotiv de la coneguda melodia del Patufet, cus tot l’espectacle amb les seves cançons. Una música que, com ja dèiem en el citat article, ‘esdevé un segon escenari per on hi desfilen els personatges i els espectadors alhora, creant l’entramat ideal per a una bona comunicació entre els uns i els altres’.

El Patufet, d'Eugenio Navarro

Un espectacle d’alta qualitat per a nens a partir dels dos i tres anys fins als 99.