Comença aquesta setmana el Festival IF Barcelona, pròpiament dit, després dels aperitius de les funcions de Joan Baixas i d’Eugenio Navarro, sempre a l’Arts Santa Mònica. Espectacles que recomanem per la seva qualitat i el seu interès creatiu, que sens dubte sorprendran al públic de Barcelona. Els espectadors podran així mateix, mentre esperen l’hora de la funció, donar una volta per l’exposició Figures del Desdoblament, una cita indispensable per als amants no sols del gènere de les marionetes sinó per tot allò que tingui relació amb el món del teatre visual, d’objectes i de moltes altres coses.

Exposició Figures del Desdoblament

Vet aquí, un per un, els tres espectacles que es podran veure aquesta setmana. També el diumenge 8 de novembre, Joan Baixas tornarà a l’Arts Santa Mònica per oferir el seu espectacle ‘Oh la la, la Marionnette’, una conferència-espectacle en la que l’il·lustre titellaire català dialoga amb els conceptes de l’exposició: el Desdoblament i l’Alteritat.

“De Seda”, de Marina Nabais
04.11.2015 | 20:30 | Compra entrades |

Marina Nabais és una coreògrafa portuguesa que ha volgut jugar amb l’espai propi de la dansa, ampliant-lo a través d’una instal·lació de fils, una verdadera filigrana sonora, en estar els fils sonoritzats. La ballarina es converteix així en una curiosa marioneta humana al revés, ja que en comptes de ser manipulada per fils, és ella qui teixeix una xarxa de fils per manipular-los i deixar-se embolcallar per ells, sempre des de la llibertat.

L’espectacle esdevé així un laberint invisible habitat per una ballarina, en constant transformació. Un dispositiu que s’adapta i s’afina, convertint i alterant l’espai, el temps i el so a través de la dansa. I com sol ocórrer en aquest casos, es materialitza l’immaterialitzable. Un joc entre allò real i allò virtual, expressat en la invisibilitat dels fils de seda en una coreografia imprevisible a partir del propi espai.

IF Barcelona, Seda, Marina Nabais

Un camí de secrets i de màgia estètica, sonora i abstracta que penja en l’aire.

Al claustre de l’Arts Santa Mònica
Estrena absoluta
Preu: 8 €
Descomptes especials per als socis d’Unima i titellaires.
Compra aquí l’entrada

“Oort Cloud”, de Besllum + Daqian
05.11.2015 | 21:00 | Compra entrades |

L’obra Oort Cloud, del compositor danès Jexper Holmen  és el punt de partida d’aquest espectacle encàrrec del IF Barcelona que ajunta els tres músics del conjunt catalano-francès Daqian amb el col·lectiu Besllum, de Mallorca, especialista en crear espais visuals a través del joc de les ombres, els miralls, els objectes i la pintura projectada. Una performance sonora i visual dels dos col·lectius Daqian+Besllum que planteja un viatge per la lluminositat del so o, en certa manera, per la sonoritat de la llum.

IF Barcelona, Besllum

Saxòfon: Vicent Minguet
Acordions: Fanny Vicens i Jean-Etienne Sotty
Visuals: Pau Caracuel i Joana Maria Pericàs
Electrònica: Octavi Rumbau
Comissariat: Jordi Alomar

Al Claustre de l’Arts Santa Mònica
Preu: 8 €
Descomptes especials per als socis d’Unima i titllaires.
Compra d’entrades aquí

“R.O.O.M.” de Meinhardt und Krauss
06 i 07.11.2015 | 20:30 | Compra entrades |

Una dona es troba en una habitació que mai no havia vist. Tot li és totalment desconegut. Està asseguda al seu escriptori, a la seva cadira, però no és la seva habitació. No pot entendre com ha arribat aquí, en aquesta estranya habitació sense vistes ni sortida. Malgrat la confusió en la que es troba, tracta de trobar alguna cosa, una lògica, unes lleis i les característiques pròpies d’aquest lloc que es conforma, cada vegada més, com un ésser en si mateix. En aquesta habitació està clar que abans hi havia alguna cosa. Potser quelcom de gran importància.

IF Barcelona, ROOM

Un espectacle insòlit, màgic en el sentit literal de la paraula, en el que l’espai i les coses són i no són el que semblen ser.

Claustre de l’Arts Santa Mònica
Preu: 10 €
Descomptes especials per als socis d’Unima i titllaires.
Compra d’entrades aquí

Oh là là! La Marionette, de Joan Baixas
08.11.2015 | 12:00 | Entrada gratuïta.

Una conferència espectacle de Joan Baixas, una oportunitat única de veure aquest gran artista de les marionetes en acció no només revisitant la seva trajectòria, sinó reflexionant-hi i servint-nos-ho amb rigor i bon humor.

IF Barcelona, Joan Baixas
Joab Baixas. Fotografia de Jesús Atienza.

Claustre de l’Arts Santa Mònica
Entrada gratuïta.

Visita a Lluèrnia (Olot) Festival del Foc i de la Llum

El dissabte dia 7 de novembe, de l’Arts Santa Mònica sortirà a les 16h un autobús que portarà als interessats a Olot, on té lloc el Festival de llum Lluèrnia. D’aquesta manera establim una connexió directa amb aquesta original proposta de transformar a través de la llum una ciutat sencera.

IF Barcelona, Lluèrnia

Lluèrnia és un festival intensiu, de 6 hores de durada, a l’entorn del foc i de la llum, un esdeveniment anual de forta espectacularitat i alta participació popular. Sortida en autobús des d’Arts Santa Mònica a Olot.

Gratuït. Imprescindible reserva prèvia per telèfon: 617 93 70 04
Places limitades. Sortida a les 16h. Tornada a Barcelona cap a les 01.15.
www.lluernia.cat