El dimarts dia 10 de novembre, a l’Arts Santa Mònica, comença la sèrie d’espectacles i instal·lacions de David Espinosa al Festival IF Barcelona. Serà una ocasió única de veure les tres obres d’aquest creador singular nascut a Elx el 1976, amb formació de teatre i dansa, i que ha sorprès al món local i europeu de l’espectacle amb les seves propostes xocants i paradoxals. Una aposta del IF Barcelona, coproductor de la tercera entrega d’Espinosa, ‘La Triste Figura’, acabada d’estrenar al Festival de Neuchatel, a Suïssa.

Mi Gran Obra.

Del 10 al 14.11.2015 i del 24 al 28.11.2015 | 19:30 i 20:30 | Arts Santa Mònica | Mira-ho al mapa | Compra entrades

Aquesta és la primera part de la “Trilogía del Monigote”, amb la què David Espinosa es qüestiona la idea de representació a partir de la investigació dels límits d’allò teatral i manipulant els elements de l’equació escènica. Amb mètodes precaris i low tech, planteja jocs formals dels quals sorgeixen narratives diverses que donen a cada espectacle caràcter i format múltiple, lluny de les etiquetes, sempre a mig camí entre les arts visuals, la dansa i el teatre.

Trilogía del Monigote, David Espinosa

Espai Residència d’Arts Santa Mònica
Preu: 10 €Compra d’entrades aquí
Preu abonament “Trilogía del Monigote”: 20€

Much ado about nothing.

Del 12 al 14.11.2015 | 21:00 | Arts Santa Mònica | Mira-ho al mapa | Compra entrades

És possible representar Hamlet, Macbeth, Othello, El rei Lear, Romeu i Julieta, Antoni i Cleòpatra, La tempesta, Enric V, Ricard III i El somni d’una nit d’estiu en un sol espectacle? David Espinosa ho ha fet en la seva versió més arbitrària, efectista, artificial i buida de les obres completes de William Shakespeare. Una delirant obra visual que especula amb les convencions d’espectacularitat a través de figures i objectes carregats d’aventures, amor, luxúria, guerra, tragèdia i poder. Un joc irònic de llums i obres amb nombroses referències al cine, el còmic, les arts plàstiques i a la pròpia història del teatre.

Trilogía del Monigote, David Espinosa

Espai “La plaça”. Arts Santa Mònica, 2a planta
Preu: 12 € Compra d’entrades aquí
Preu abonament “Trilogía del Monigote”: 20€

La Triste Figura

Del 13 al 15.11.2015 | 13-14/11 de 17 a 21h i 15.11.15 de 10 a 14h. | Arts Santa Mònica | Mira-ho al mapa | Compra entrades |

La Triste Figura és una instal·lació inspirada en El Quixot. Un dispositiu escènic que representa el viatge del personatge principal, Alonso Quijano, cap a la follia. Un mig camí entre l’escultura i la maqueta que traslladarà a l’espectador la percepció que el Quixot tenia de la realitat. El muntatge exercirà d’espai escènic, de trama i d’actor de la proposta, que ens imaginem com una gran vanitas escènica —en pintura, la vanitas designa un gènere particular de natura morta, característic del barroc, amb tot tipus d’objectes d’alt valor simbòlic, vinculats a la fragilitat i fugacitat de la vida, que denuncien la relativitat del coneixement i la vanitat del gènere humà subjecte al pas del temps, a la mort—

Trilogía del Monigote, David Espinosa

Claustre Arts Santa Mònica
Preu: 3,00€ (accés a l’interior de la instal·lació)
Preu abonament “Trilogía del Monigote”: 20€

Per a més informació, vegeu la pàgina del IF Barcelona.