Aquests dies s’acaba la residència efectuada per l’heterodox artista Miquel Àngel Llonovoy a l’espai estudi de l’Arts Santa Mònica, situat al mateix carrer amb els seus grans finestrals que donen a les Rambles. Una residència que cal situar dins del programa d’activitats del IF Barcelona, realitzades arran de l’exposició Figures del Desdoblament, que tancarà les seves portes just aquest diumenge dia 10 de gener.

Miquel Àngel Llonovoy, al IF Barcelona
Miquel Àngel Llonovoy en l’espai residència de Arts Santa Mònica.

Durant els quasi trenta dies que Llonovoy ha estat en aquest gran aparador de l’Arts Santa Mònica, l’artista de Mallorca no ha parat de crear noves peces que ha anat exposant al públic, tant el que passa pel carrer i que s’atura davant de la boca de paper que hi ha a la vitrina exterior, com el que s’ha atrevit a entrar a l’interior de la peixera i parlar amb l’artista. Joguets o figuretes lúdiques creades a partir d’elements de reciclatge recollits una mica per tot arreu i que impacten al visitant pel grau d’imaginació i de sorpresa que contenen.

Miquel Àngel Llonovoy, al IF Barcelona

Peces que combinen elements moltes vegades oposats, composicions impossibles d’animals inventats o de personatges absurd: una Verge de Montserrat bressolant un mòbil, un elefant amb cap de conill, un mono que passeja llegint un llibre, un rellotge amb un crist  crucificat que marca les hores… Figures que es van incorporant a l’Estrany Museu Llonovoy, ‘Mostra de joguines trencades’.

Miquel Àngel Llonovoy, al IF Barcelona

Durant aquests dies, però, l’artista no sols ha creat figures de tres dimensions, sinó que també ha recopilat material gràfic de paper per a un altre tipus de composicions que completen l’univers creatiu de Llonovoy: làmines que treballen amb la idea el collage i que inauguren una nova línia de treball fins ara inèdita en ell.

Miquel Àngel Llonovoy, al IF Barcelona

Miquel Àngel Llonovoy, al IF Barcelona

I també, en consonància amb l’època nadalenca, Llonovoy ha creat diverses situacions de figures de devoció, en una mena de pessebre laic i contestatari, que es pot veure des del carrer, especialment en les hores nocturnes.

Miquel Àngel Llonovoy, al IF Barcelona

Miquel Àngel Llonovoy, al IF Barcelona

L’univers de Miquel Àngel Llonovoy és complementari a l’exposició Figures del Desdoblament, que durant aquests mesos ha mostrat la gran amplitud d’aquest gènere de gèneres que són les marionetes. Un projecte de creació que busca eixamplar els límits de la realitat sense sortir d’ella, en basar-se el seu treball en el reciclatge d’allò que ja existeix i s’ha usat, per tornar a definir formes i continguts des d’una perspectiva purament personal.

Miquel Àngel Llonovoy, al IF Barcelona