Vet aquí una iniciativa, Ròmbic, que ja arriba a la seva segona edició i que pretén dinamitzar el teatre de titelles per a adults a Barcelona, en uns moments de màxima creativitat en aquests terrenys del gènere. En són els artífexs la sempre activíssima Associació Titellaire de Roquetes, una entitat única al seu gènere, que ha centrat tot el seu activisme social i de barri en l’art dels titelles, i l’Ateneu 9 Barris, un dels espais més oberts de la ciutat, amb una programació que intenta escapar dels estàndards culturals de la correcció barcelonina.

Ròmbic

El Ròmbic tindrà lloc el cap de setmana del divendres 18 i el dissabte 19 de març. Atenció, hi haurà també una exposició de fotografies de Jesús Atienza, titulada Territorios Íntimos, en la que el conegut fotògraf del món dels titelles s’endinsa per terrenys tòrrids i íntims.

Jesús Atienza, Terrtitorios Íntimos
Fotografia de Jesús Atienza. Exposició Territorios Íntimos.

Aquest és el programa:

Divendres 18 de març 22h 8€
Espectacle “Sueños de arena”

Una imatge que ens farà viatjar a diferents indrets del món i ens convidarà a fer una reflexió poètica dels sentiments, les vivències i els records a partir de moments plens d’emocions. A càrrec de Borja Sand Artist, cia. Ytuquepintas.

La sessió inclourà la visualització del documental “Le cimetière des marionettes” de la companyia Marionetes Nòmades, on la Fabe s’ha proposat crear un espectacle de titelles per conscienciar a nens i nenes de la importància d’anar a l’escola. Un cementiri de marionetes a Ouagadougou, Burkina Faso, és el punt de partida d’aquest relat d’il·lusions i reptes. (veure articles sobre Marionetes Nòmades a Putxinel·li aquí).

TRAILER Le Cimetière des Marionnettes from Marionetes Nòmades on Vimeo.

Dissabte 19 de març 20h 8€
Espectacle “Circo de hilo y de aire”

Un joc que recorda la capacitat que només tenen els infants de transformar allò que els envolta en un veritable món de fantasia. La dansa-teatre, la dansa aèria i els titelles s’uniran per crear un joc poètic dins d’una gran caixa de cartró. A càrrec d’Antonella d’Ascenzi.

Dissabte 19 de març 22h 8€
Espectacle “Historieta de un abrazo”

Un món imaginari fet de música, teatre, ombres, titelles, somnis i misteri. Un inventari del teatre d’objectes que genera una varietat sorprenent, des d’un vell amor fins a una sirena perduda. A càrrec de la cia. Dromosofista.

(veure article sobre aquest espectacle a Titeresante)

La sessió inclourà un concert de lliure accés a càrrec del grup Oh! Diosas.