Volem fer menció aquí de l’enorme activitat teatral que està duent a terme el Teatre Lluerna de València, creat per la companyia que porta el mateix nom. Una iniciativa que va sorgir dels dos titellaires Rosa Navarro i Josep Mª Beltrán. La mort el març de 2014 de Rosa Navarro va ser un xoc que va obligar a replantejar la marxa del teatre. Dos anys més tard, es pot dir que el nou equip del Lluerna, capitanejat per Beltrán, té tots els motors del teatre en marxa. Ho demostra la densa i rica programació d’aquest inici de primavera. Oferim el seu detall, com a tall de mostra d’aquest dinamisme.

Teatre Lluerna

PROGRAMACIÓ  ABRIL 2016  TEATRE LLUERNA

*TEATRE PÚBLIC FAMILIAR:

“DON PEPINO” Cia. Circ de la Safor

Don Pepino

SINOPSI: “Don PepinoBotacorral, gran empresari teatral i les seues titelles, arriben per a fer les delícies del respectable públic amb una història tan antiga i estrafolària com ell mateix”.

“Inspirats en el conte inèdit de Joan M. Monjo “El gran Cangueli”, i el personatge tradicional napolità de la comèdia “Dell´artePulcinella”, hem elaborat un espectacle on es fa present allò de substancial que te la naturalesa humana:  els seus desitjos, les seues pors, la vida, la mort, l´amor… ”

Llengua: Valencià

Edat recomanada: A partir de 3 anys

Dissabte 2 a les 18h

Diumenge 3a les 12h i 18h.

“TITELLES I MARIONETES” Cia. Lluerna Teatre.

Titelles i Marionetes

SINOPSI:Un titellaire, per mig de petites escenes teatrals amb titelles i objectes, ens conta d’una manera lúdica i divertida un poc de la seua història, d’on procedeix la paraula titella, quants tipus de titelles n’hi ha, com es poden moure, i unes quantes anècdotes al voltant del món dels titelles.

Llengua: Valencià

Edat recomanada: A partir de 3 anys

Dissabte 9 NO HI HA ESPECTACLE

Diumenge 10a les 12h i 18h.

“PINOTXO, EL TITELLA” Cia. Lluerna Teatre.

Pinotxo el Titella

SINOPSI: Aquell dia Geppetto el titellaire, cansat de construir titelles per a uns altres, va decidir fer un titella per a d’ell i amb un tronc que havia trobat al bosc es posà mans a l’obra. Tanmateix Geppetto no sabia que aquell titella no necessitava ni creu ni fils per moure’s, aquell titella es bellugava amb la força de la seva il·lusió….I com que li havia de posar un nom, l’anomenà… Pinotxo.

Llengua: Valencià

Edat recomanada: A partir de 3 anys

Dissabte 16 a les 18h

Diumenge 17a les 12h i 18h.

“LA PUERTA DE MI CASTILLO” Cia. Espai Idees Creatives

La Puerta de mi Castillo

SINOPSI:A la puerta del castillo no paran de llegar cosas para hacercuentos, príncipes, dragones, brujas, sapos, princesas, reyesperdidos, hechizos y problemas, muchosproblemas…

Una sesión de cuentos de príncipes y princesas nada convencional

PÚBLIC DESTINATARI: Públic Familiar.

Llengua: Castellà

Dissabte 23 a les 18h

Diumenge 24a les 12h i 18h

“ARTEXPERIENCE” Cia. Kiwidu

arte experiencia

SINOPSI: Una proposta lúdica i recreativa basada en l’art i la participació.

PÚBLIC DESTINATARI: Públic Familiar.

Llengua: Valencià

Dissabte 30 a les 18h

Diumenge 1 (maig)a les 12h i 18h

*Preu entrades: 5€ Xiquet/a i 7€ Adult

*TEATRE PÚBLIC  ADULT: No recomanat a menors de 16 anys.

“POETES A ESCENA, DE SILENCI I TERRA” De Cristina Soler

Poetes a l'escena

SINOPSI:De Silenci i Terra és un testimoni autobiogràfic de la vida a terres valencianes. Una revelació de la disconformitat amb la circumstància vital, però també de les petites coses que mostren la seua bellesa. És una contemplació de paisatges físics, així com psicològics que comença amb un passeig pels escenaris de la infantesa, retrata caminades en escenaris actuals i acaba conversant amb el silenci. D’un diàleg íntim que no vol ser íntim, surt una veu que es fa present per trobar la seua identitat i, al capdavall, es transforma en un cant a la vida i a la terra, la nostra terra.

Llengua: Valencià

Divendres 1a les 20h.

“L’ÚNIC CAMÍ CERT” Cia. La Douche

SINOPSI: “Si un valencià de l’Horta i un membre de la Brigada Lincoln s’hagueren trobat al Front de l’Ebre, s’hagueren bufat junts, i tot seguit hagueren interpretat un cant de batre, sonarien com La Douche…

No, que va… (Però ens agrada pensar-ho…)”

Llengua:Velencià

Divendres 8a les 20h.

“LILI” Cia. Lluerna Teatre.

Lilí

SINOPSI: Un espectacle de titelles i objectes de poesia i humor…

Unespectacle concebut per ser representat en tot tipus d’espais  on es puga fer fosc, des de cafès teatre fins al menjador d’una casa…

Un espectacle de petit format on el titellaire representarà una sèrie de números amb titelles i objectes i entre un i altre farà una petita presentació on es farà saber el “com” i el “perquè”. Coneixerem així què l’ha motivat a fer el que ha fet i de quina manera ha triat posar-ho en escena…

Un espectacle amb poemes d’autors com Antoni Defez, Federico G. Lorca, Josep Mir, Vicent A. Estellés, Gonzalo Lagos  Manel Alonso i una cançó de J. Brel…

Un espectacle on el fil conductor és l’ofici de titellaire: quina mena d’impuls aboca a una persona, aparentment normal, a dedicar-se a aquest ofici alhora vulgar i misteriós…

Llengua: Valencià

Divendres 15a les 20h.

Divendres 22a les 20h.