Del 20 al 30 de setembre de 2016 tindrà lloc la Titellada 2016, nom amb el que es coneix la 11a Mostra de Titelles del Barri de Roquetes, de Barcelona. Un entranyable esdeveniment que any rere any organitza l’activa i incansable Associació Titellaire de Roquetes, i que aquest any, a més dels espectacles programats bàsicament de companyies catalanes, es farà un homenatge al veterà marionetista Jordi Bertran, que celebra el seu quaranta aniversari de vida professional.

Jordi Bertran, Circus
Jordi Bertran, en Circus

Després de la presentació de la Titellada el proper dimarts 20 de setembre, a la Biblioteca Les Roquetes (a les 19h), els actes principals tindran lloc la setmana del 26 al 30 de setembre, segons el següent programa:

Titellada 2016

– dilluns 26: a les 18h, Cercavila inaugural pels carrers del barri des de la Plaça dels Titellaires, i a les 18:30, a la Plaça Trobada, actuació de la companyia Forani Teatre amb Valentina.

Forani Teatre, Valentina
Valentina, de Forani Teatre.

– dimarts 27, al Pati del Turó de Roquetes, a les 18h, actuació de la històrica companyia Pengim-Penjam amb L’amic.

L'amic, de Pengim-Pejam
L’amic, de Pengim-Pejam.

– dimecres 28, a la Plaça dels Titellaires, la companyia Pinotxo en Bicicleta que dirigeix Valentina Raposo, presentarà Cas Caputxeta.

El Cas Caputxeta, de Pinotxo en Bicicleta.
El Cas Caputxeta, de Pinotxo en Bicicleta.

– dijous 29, a la Plaça dels Titellaires, a les 18h, Homenatge a Jordi Bertran, i a les 18:15, el mateix Jordi Bertran presentarà el seu espectacle Circus.

Circus, de Jordi Bertran
Circus, de Jordi Bertran.

– divendres 30, al Ateneu Popular 9 Barris, la companyia l’Estenedor presentarà el seu afamat espectacle Petons.

Petons, de L'Estenedor

Exposicions i tallers.

Ultra les representacions, la Titellada presenta també diverses exposicions: a la Biblioteca Les Roquetes, una doble exposició ‘Titelles al barri’, i ‘Titelles i llibres del centre d’interès’. També al Centre Ton i Guida es presentarà  una exposició de ‘Pintura i titelles’, i als comerços del barri, hi haurà profusió de titelles i marionetes als aparadors.

Pel que fa als tallers, són dos els oferts:

– el dimecres 21, a les 14h, taller de titelles per als alumnes del menjador de l’Escola Antaviana

– el dijous 22, a les 14, el mateix taller per als alumnes del menjador de l’Institut Escola Turó de Roquetes.