L’últim dia del Festival Titirijai 2016 que es celebra a Tolosa, es va retre un homenatge al Centre de Titelles de Lleida pels seus 30 anys de trajectòria dins el món del teatre de titelles i la cultura. Una mostra de la bona relació que existeix entre els agents més actius dins del camp de les marionetes al nostre país, condició indispensable perquè les coses avancin i es creïn sinèrgies interessants de col·laboració.

Homenatge al Centre de Titelles de Lleida
Oriol Ferré i Elisabet Vallvé durant l’homenatge al Centre de Titelles de Lleida.

L’homenatge va tenir lloc a l’escenari del teatre del TOPIC, al mateix escenari que havia acollit aquests dies les tres sessions programades de l’espectacle Kissu del Centre de Titelles de Lleida dins el marc del Titirijai. El TOPIC també va voler homenatjar la Fira de Teatre FETEN de Gijón pels seus 25 anys d’història, així com a Frantxis López de Landatxe, director del Centre Cultural donostiarra Koldo Mitxelena.

Foto de família homenatjats pel TOPIC
Foto de família dels homenatjats.

El motiu del reconeixement al Centre de Titelles de Lleida és que en aquest 2016 es compleixen 30 anys del seu naixement, temps durant el que s’ha convertit en un referent del teatre de titelles. Així mateix,  com a entitat organitzadora de la Fira de Titelles de Lleida, ha contribuït en la difusió i divulgació d’aquest art, sobretot tenint en compte que la Fira és l’única en tot l’estat espanyol d’aquesta disciplina escènica.

Kissu
Imatge de Kissu, l’obra interpretada al TOPIC de Tolosa.

Durant aquests 30 anys, el Centre de Titelles ha produït més de vint espectacles entre els que s’inclouen coproduccions amb el Palau de la Música Catalana, el Teatre Nacional de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu.