El ben conegut programa d’actuacions de titelles a Lleida, El Joc del Ninot, destinat al públic infantil i familiar, que organitza el Centre de Titelles de Lleida, s’estén al territori lleidatà per segon any constitutiu. Aquest fet és possible gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’IEI. Fa dos diumenges es va realitzar la primer actuació, a Vinaixa, i el passat dia 19 de febrer, al Casal de Miralcamp. El proper 25 de febrer tindrà lloc la tercera actuació amb l’obra Gúlliver a Torres de Segre.

Joc al Ninot 2017
Imatge de Gúlliver.

‘Joc a Ninot al territori’ és un projecte del Centre de Titelles de Lleida que pretén generar vincles de cooperació entre diverses poblacions de Ponent. D’aquesta manera, es vol beneficiar la dinàmica cultural del territori amb la programació d’aquests espectacles i difondre així l’art del teatre de titelles i objectes a la província. El diumenge 19 de febrer l’obra es va representar al Casal de Miralcamp, sota el lema “Miralcamp amb els refugiats”, una iniciativa solidària que destina els beneficis de les entrades a associacions que treballen per els refugiats. L’entrada es cobra amb el sistema de taquilla invertida, al final de l’obra amb la quantitat que els espectadors considerin. I el diumenge 25 de febrer, Gúlliver arribarà al Pavelló de Torres de Segre. Les actuacions es fan a les 18 hores.

Joc al Ninot 2017
Imatge de Gúlliver

El cicle Joc al Ninot, que aquest any ha arribat a la 21a edició, es proposa apropar el teatre de titelles als més menuts, tot oferint-los espectacles de qualitat, que els permetin gaudir i compartir una experiència cultural entre generacions, amb cinc matinals de diumenges, al llarg de tres mesos, amb doble horari d’actuacions plenes d’històries, d’aventures i cançons on els titelles són sempre els protagonistes.

25 de FEBRER a les 18h. (Pavelló de Torres de Segre)
Companyia: Centre de Titelles de Lleida
Espectacle: Gúlliver al país dels Lil·liput
Preu: Gratuït

Gúlliver, infant encara, somnia sempre en fer-se a la mar i esdevenir capità de goleta. En créixer, podrà viure la seva primera aventura que el durà a naufragar i caure presoner dels pobladors de Lil.liput. En aquell món, Gúlliver és talment un gegant i els lil·liputencs estan ben esporuguits. Els titelles, les ombres i les cançons són els principals elements d’aquesta narrativa dramàtica, amb titelles i direcció de Joan-Andreu Vallvé.

Joc al Ninot 2017
Imatge de En Patufet.

JOC AL NINOT a Lleida (CAIXAFORUM)
propera actuació:
6 de MARÇ,  a les 11h i 12:30: En Patufet

En Patufet és un dels personatges més tendres i eixerits de la nostra rondallística. Posar a l’abast de l’infant més menut el món fantàstic de la tradició autòctona és, tanmateix iniciar-lo en la descoberta de les pròpies arrels, del tarannà i del sentir del seu poble. La història d’en Patufet és també la història de les trifulgues d’un infant, menut, coratjós i despert que, com qualsevol infant, experimenta el desig de valdre’s per ell mateix i de fer-se gran. El nostre muntatge, tot i fidel al tradicional fil argumental, evidencia com l´anhel i les esperances d’un marrec, que aspira a fer-se un home fet i dret, es congenien amb la il•lusió de perpetuar el personatge i la història d’un protagonista sempre menut: en Patufet.

Joc al Ninot 2017
Imatge de En Patufet.

Organitza: Centre de Titelles de Lleida
Col·labora: La Paeria-Ajuntament de Lleida, Institut d’Estudis Ilerdencs i CaixaForum Lleida.
Espai, horaris i preus de les actuacions: A CaixaForum Lleida, situat a l’Avinguda de Blondel, 3. Totes les actuacions seran a les 11 h i a les 12.30 h.

Els preus de tots els espectacles són de 7€ a platea i 5€ a amfiteatre, i les entrades es poden adquirir al Centre de Titelles, reservant-les al 973 27 02 49, a espectadors@titelleslleida.com o al mateix Centre de Titelles de dilluns a divendres de 9.30 h a 15 h. També es poden adquirir el mateix dia de les actuacions de 10 h a 13h al CaixaForum.