Com cada any, l’Atelier della Luna organitza un important curs internacional a l’imponent Monestir de Santes Creus, aquesta vegada a càrrec del director d’una de les més importants companyies del país: Joan Font, dels Comediants. Un curs en el que es plantejaran diverses qüestions relacionades directament amb la creació dramàtica i la seva representació. Bàsicament serà manipular i jugar amb dos conceptes bàsics del fet teatral: l’espai i el temps.

Santes Creus
Monestir de Santes Creus.

A més del curs dels Comediants, a Itàlia l’Atelier della Luna organitza també cuatro altres cursos: ‘El cos que vibra’, amb Eugenio Ravo; ‘Taller de fusta – cap de titella’, amb Brina Babini; ‘Màscares de Teatre amb cartó pedra’, amb Brina Babini; i ‘Termoplàstica’, amb Eudald Ferré. Veure informació aquí.

Planteig del curs.

A partir de materials molt personals, simples i que representin quelcom important en la nostra vida, es desenvoluparà  un viatge creatiu en diverses direccions. Estem parlant d´un poema, una cançó, un conte o faula, un somni, una notícia del diari, una història real, un record… Aquests materials seran el punt de partida per convertir-se en  petits espectacles o representacions amb diferents llenguatges, es a dir, seran tractats en diversos formats i estils teatrals. La mateixa historia serà representada de diferents maneres i en diferents espais.

Els Comediants
Els Comediants.

Així una mateixa història pot ser explicada en format musical o com a teatre visual, com a teatre realista o teatre simbòlic, com un espectacle de carrer o dins un circ o com una desfilada de moda… Podem fer d’una història dramàtica una situació poètico-còmica i d’una cançó una representació teatral de màscares, o una performance amb grans elements inflables de carrer…

S’analitzaran els elements claus que composen aquest punt de partida, quins són els seus valors dramatúrgics i conceptuals, i seguidament jugarem amb la seva interpretació per accentuar els trets bàsics de la proposta inicial mentre busquem nous llenguatges que ens ajudin a explicar millor allò que volem transmetre.

Els Comediants
Els Comediants.

Treballarem les emocions i els cinc sentits per comunicar-nos i comunicar.

Informació

– Aquest taller és adequat per a principiants i experts.
– Idioma: anglès – espanyol – català
– Durada: 14 dies, 3 – 16 juliol 2017
– Horaris: 10-13 / 14.30-17.30
– Preu: 650 euro tallers, materials, transport per Santes Creus (*) i allotjament estan inclosos.

(*) 2  juliol 2017
Tarragona – Santes Creus
Aeroport de Reus – Santes Creus
Valls – Santes Creus

(*) 17 juliol 2017
Santes Creus – Tarragona
Aeroport de Reus – Santes Creus
Santes Creus – Valls

Els Comediants
Els Comediants.

INSCRIPCIÓ

– Data límit d’ inscripció 30 de maig de 2017.
– Per formalitzar la inscripció caldrà abonar 300 euros de fiança.
– Data límit per abonar la resta del cost del curs, és el 10 de juny de 2017.

Omple el formulari d’inscripció que trobareu aquí i envia el teu CV a info@atelierdellaluna.com

Per a una informació exhaustiva del curs, cliqueu aquí.

Joan FontCV. Joan Font

Es el director-fundador de Comediants des dels seus inicis l’any 1971, i impulsor directe de “La Vinya”  Centre de Creació i Producció de Comediants, a Canet de Mar (Barcelona).

Ha estat assessor i director artístic de nombrosos actes a nivell Internacional com la inauguració i la cloenda de la Biennal de Teatre de Venècia (1981 i 1982), director i fundador de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, director de la cavalcada del ‘Expo’92 a Sevilla i de la cerimònia de clausura dels Jocs de Barcelona’92, assessor del TNC per a públic familiar… entre molts altres.

Ha dirigit diferents muntatges teatrals de Comediants com Non Plus Plis, Catacroc, Sol Solet, Alè, La Nit, Tempus, Bi, Mediterrània, El Llibre de les Bèsties, L’Arbre de la Memòria, Dimonis, Sarau, Boccato di Cardinale (sopar espectacle), Les 1001 nits, El gran secret, Persèfone. Skribo, Numeralia, L’Arbre de la Memòria…

També ha estat director d’altres muntatges com l’obra Uhhh! representada al Teatre Nacional de Catalunya o Las Maravillas de Cervantes pel Teatro Clásico Nacional, Esperando a Godot per Excentrica Producciones de Sevilla…

Ha dirigit òperes com La Flauta Màgica, La Cenerentola, El barber de Sevilla, La Petita Flauta Màgica (de la qual s’han fet més de 800 representacions), Orfeo ed Euridice, La Italiana a Alger, l’òpera familiar “Allegro Vivace” i “la Ventafocs” la sarsuela LaVerbena de la Paloma, “La Italaiana in Algeri” de Rossini…

També ha fet cinema, televisió, exposicions, llibres, CD de música, DVDs, etc.

Actualment està preparant i celebrant els actes de commemoració dels 40 anys de Comediants amb diversos projectes i creacions.

Exposició “Comediants inventors d’un nou llenguatge” al Palau Robert. 2016

Projecte un espectacle i altres creacions sobre la memòria de la companyia “Chròniques 44 i pico!”

Organitzadors de l’Atelier della Luna: Eudald Ferré i Luca Ronga.

Som els coordinadors de l’Atelier della Luna – casa internacional de teatre-, som actors i titellaires, i durant molts anys hem estat concebent, dirigint i produint els nostres propis espectacles. En els darrers anys, ens hem aventurat a organitzar tallers d’entrenament teatral d’alt nivell en indrets arquitectònics peculiars.

Atelier della Luna: Eudald Ferré i Luca Ronga
Eudald Ferré i Luca Ronga.

Organitzem i construïm els nostres projectes des de les 22.30h fins ben entrada la matinada, la majoria de les vegades via skype, des de dos punts ben distants. Jo (Eudald) visc a Valls (Tarragona) i jo (Luca) visc a Florència (Itàlia) i això no sempre ens permet seure a la mateixa taula per prendre decisions.

Compartim la llengua catalitaliaspanyol, idioma que redefinim tot sovint! Una barreja de català, italià i castellà.

Els nostres lemes:

– Fes demà que el has de fer per avui.

– Organitza’t bé per tenir-ho tot llest a darrera hora.

– No desis les coses al seu lloc. Trobar-les ràpidament seria massa avorrit.

ESPEREM HAVER-VOS DEIXAT INTRIGATS, ENS VEIEM A L’ATELIER!

Si vols més informació sobre nosaltres, pots visitar les nostres webs personals.

www.eudaldferre.cat | www.lucaronga.com