Convidat per la Comissió Àsia-Pacífic d’UNIMA, l’espectacle ‘Identitats’, de la companyia Rocamora Teatre, ha rebut el Premi al Millor Espectacle Dramàtic al Festival ‘International Puppet Art Week’ de Nanchong, a la Xina, celebrat durant la primera setmana de juny.

Membres d’Unima Internacional amb Carles Cañellas, de Rocamora Teatre

Aquesta ha estat la segona edició d’un festival que, iniciat el 2014, pretén mostrar el treball de formacions asiàtiques, però també de companyies dels altres quatre continents. Concretament, n’hi havia 23 de la Xina i 23 de la resta del món, provinents d’Alemanya, Austràlia, Brasil, Egipte, Espanya (Catalunya), Gran Bretanya, Holanda, Indonèsia, Iran, Itàlia, Japó, Nova Zelanda, Portugal, Rússia, Sèrbia, Sri Lanka, Suïssa, Taiwan, Ucraïna i Vietnam. Les representacions s’han fet per tota la ciutat, des de la gran plaça del Poble, amb els seus dos escenaris, fins a descomunals auditoris i a tota mena de sales municipals, universitàries, etc. D’accés gratuït, els espais s’han omplert a vessar des d’hores abans, segons han explicat els seus participants. El festival compta amb un Jurat Internacional que es distribueix per la ciutat per veure tots i cada un dels espectacles programats.


Rocamora Teatre va presentar el seu nou treball “Identitats” en tres funcions: una a l’escenari “petit” de la plaça del Poble i les altres dues a la sala de concerts del Conservatori de Música de la Universitat Normal de Nanchong. L’acollida del públic va ser molt bona, amb aplaudiments constants al llarg de les representacions i amb generoses mostres de gratitud en acabar.


El darrer dia, durant una Cerimònia de Clausura tan espectacular com havia estat la d’Obertura, es va llegir el veredicte del Jurat, atorgant el “Award for Outstanding Dramas” -o el que és el mateix el “Guardó al Millor Espectacle Dramàtic”- a Rocamora Teatre per “Identitats”.