Del dimarts 14 de novembre al dissabte 18 de novembre de 2017,
de
10:00 a 14:00 hores i de 15.30 a 17.30 hores

No us perdeu aquest interessant laboratori de manipulació d’objectes de 30 hores de treball intensiu al voltant de la idea del temps que s’escapa, s’esmicola i fuig, a càrrec de Xavier Bobés. Una vida dóna per fer moltes coses, però la majoria són pura repetició del mateix, i la resta, congela el moviment, el paralitza.

Diu Xavier Bobés:

“Durant una setmana intensiva, comptarem les hores i produirem un petit collage de manipulació objectual de les nostres rutines més properes, quotidianes, absurdes, divertides, íntimes. I en el compte enrere, compondrem una dramatúrgia de gestos, imatges i accions per intentar no perdre de vista cap senyal i acabar amb un dit més que menys, encara que sigui invisible.”

“És impossible dir res sobre el món com un tot. Qualsevol cosa que es pugui dir ha de ser sobre les parts delimitades del món”
Wittgenstein, Tractatus.


Informació pràctica

Dates: de dimarts 14 a dissabte 18 de novembre.

Horari: De 10:00 a 14:00 hores i de 15.30 a 17.30 hores, amb disponibilitat de l’espai de 17.30 a 20.00 hores per a treball personal i de grup.

Lloc d’impartició: Teatre Municipal Josep Maria de Sagarra, Santa Coloma de Gramenet

Organitza: IF Barcelona i Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Teatre Josep Maria de Sagarra (Santa Coloma de Gramenet) | Mira-ho al mapa

Per incrire’s, cliqueu aquí: INSCRIPCIONS

Total hores: 30

Preu: 180 €

Atenció: IF Barcelona atorgarà dues beques que cobreixen la totalitat de la matrícula a partir de la valoració de les sol·licituds.

Els socis d’Unima poden gaudir d’ajudes concretes per als desplaçaments i l’estança. Més info sobre les condicions i ajuts: Marta García secretaria@unima.es

Requisit indispensable: És imprescindible assistir i participar en el taller durant totes les sessions sense excepció, i estar disponible per a una entrevista de dues hores els dies dimarts 24 o dimecres 25 d’octubre a Santa Coloma de Gramenet. Per l’elaboració del taller s’encarregarà a cada participant un treball personal previ tres setmanes abans de començar el taller.

Per sol·licitar l’admissió al curs: enviar CV, dossier de treball si escau i carta de motivació a annapou@ifbarcelona.cat

Període de sol·licitud d’admissió: del 27 de setembre al 3 de novembre
Notificació d’admesos: 6 de novembre.
Matriculació: del 24 d’octubre al 10 de novembre.
Entrevistes personals: a concretar
Nombre màxim de participants: 12
Més informació i inscripcions: www.ifbarcelona.cat i annapou@ifbarcelona.cat

Xavier Bobés

Actor/manipulador i creador escènic. Es defineix com a autodidacta. Apassionat de la poètica dels objectes, investiga des de fa quinze anys amb tot tipus d’objectes quotidians. Col·labora amb altres creadors com a intèrpret i com a manipulador. Aprofundeix en la recerca del contingut simbòlic/teatral dels objectes i de tot allò aparentment banal mitjançant la creació, l’assaig i la docència.

L’any 2003 crea la companyia de teatre d’objectes – visual PLAYGROUND, amb la qual ha escrit, dirigit i interpretat aquests sis espectacles:

  • 2003: El cap als núvols. Becat pel Krtu 2003. Premi FAD Sebastià Gasch 2005-2006 com la millor aportació de l’any. Estrenat a AreaTangent el 2004.
  • 2005: Duet. Estrenat al Festival Escena Abierta de Burgos el 2006.
  • 2006: El rei de la Soledat. 6è Premi de Projectes d’Arts Escèniques Lleida 2005. Estrenat al Festival Neo de Barcelona el 2006 i al Centre Cultural la Mercè de Girona el 2007.
  • 2008: A taula. Espectacle estrenat al Teatre Lliure i al Teatre Die Schaubude, Berlín.
  • 2010: Insomni. Espectacle estrenat al Festival Temporada Alta 2011.
  • 2012: Monstres. Espectacle estrenat al Festival MIMA de Mirepoix (França), al Festival TNT de Terrassa, al Festival BAD de Bilbao i al Festival Temporada Alta de Girona 2014.

L’any 2015 estrena l’espectacle Cosas que se olvidan fácilmente al Festival Grec 2015. Ha rebut el Premi de la Crítica de Barcelona “Noves Tendències” 2015, el premi al millor espectacle al BeFestival 2016 de Birmingham i el Premi Butaca Altres Disciplines 2016.

L’any 2015 crea, juntament amb Jomi Oligor i Shaday Larios, el col·lectiu de teatre d’objectes documental El Solar, creant Primer Álbum per al Festival Temporada Alta 2016.

Des del 2013, Xavier Bobés és artista associat a l’Animal a l’Esquena, on ha creat els últims 3 espectacles teatrals.

Programa de Tallers del IF Barcelona 2017

WeWood
Dansa d’objectes
Amb Federica Porello i Xavi Moreno
Del 30 d’octubre al 3 de novembre
A l’Institut del Teatre

Narratives de la realitat virtual
Amb BeAnotherLab i Macarena Recuerda Shepherd
Del 6 al 10 de novembre
A l’Institut del Teatre

Wreck
Llistat d’espècies extintes
Amb Pietro Marullo
Del 13 al 16 de novembre
A la Sala Hiroshima

Em falten dits
Laboratori de manipulació d’objectes
Amb Xavi Bobés
Del 14 al 18 de novembre
Al Teatre Sagarra (Santa Coloma de Gramenet)

Més informació a info@ifbarcelona.cat