Del 9 al 13 de novembre

Arriba la cita anual del Festival Guant de Valls, sempre a principis de novembre, aquest any 2017 del dijous 9 al dilluns 13, amb un ric i engrescador programa. I ho fa ajuntant tres municipis veïns: el de Valls i els d’Alcover, el Morell i la Pobla de Mafumet, els quals acolliran les companyies que participen al Festival. Dit en poques paraules: set companyies, sessions per als centres educatius, visites guiades, tallers, i una exposició de titelles provinent de Granada. Un mèrit del seu director artístic, Eudald Farré, que ha sabut mantenir el Festival entre els de més qualitat i interès del país.

El divertit senyor Guant, amb el seu curiós barret i acompanyat de la Colla Pessigolla, tornarà a recórrer el carrers de Valls fent difusió del certamen i els seus espectacles.

El senyor Guant.

Enguany, vingut del cor de Sicília, es podrà veure un espectacle Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la mà de la companyia Opera dei Pupi Brigliadoro amb la seva col·lecció de titelles de fusta i metall propietat de la família Bumbello, una saga de titellaires que segueix la tradició de la “tècnica tradicional siciliana (Opera dei Pupi)”i que de excepcionalment surten de gira fora del seu teatret de Palerm per arribar a Catalunya, on actuen a diverses poblacions. Un espectacle excepcional que poques vegades es pot veure fora de Sicília.

El Festival també reconeix el valor de companyies de llarga trajectòria, enguany amb L’Estenedor Teatre i el seu exquisit espectacle El col·leccionista de pors. La companyia Potcuia, forjada a l’Institut del Teatre de Barcelona, ens presenta Veus de Txernòbil, un interessant espectacle basat en fets reals que, a partir de testimonis directes, ens fa redescobrir la tragèdia de l’accident d’una central nuclear que va posar en dubte la nostra visió del món; un espectacle dirigit i adaptat per Joan Cusó, fundador i membre de la reconeguda companyia Vol-Ras, basat en el llibre La pregària de Txernòbil, d’Svetlana Aleksiévitx, i el documental “Les àvies de Txernòbil”, del programa Trenta minuts.

David Laín en “El Coleccionista de pors”.

En aquesta edició, el Festival programa espectacles multidisciplinaris, com ara Monsieur Croche, de la companyia Príncep Totilau, i el ja esmentat Veus de Txernòbil, de la companyia Potcuia, que combinen el treball amb titelles de diverses tècniques , la màscara, el actors, la dansa, la música en viu i l’audiovisual. També la tècnica actor/narració i manipulació directa amb El col·leccionista de pors, de L’Estenedor Teatre; Gnoma, de Pea Green Boat Company; El senyor Borra, de la companyia Micro Troupe, i Draps, de la companyia Guilla Teatre. I, finament, la tècnica tradicional de titelles de tija amb Duelo de Orlando e Rinaldo per amore della bella Angelica, de la companyia Opera dei Pupi Brigliadoro

Podeu descarregar la graella del Festival clicant aquí.

Detallem a continuació el programa dia per dia:

 

DIJOUS 9 DE NOVEMBRE
COMPANYIA LA GUILLA TEATRE (Barcelona). Presenta: Draps
Organitza: Imaginautes/Guant
Funcions exclusives per a les escoles de Valls
A les 11.00 h al Teatre Principal

Un espectacle amb poques paraules i molts efectes sonors i visuals. Una història tendra i divertida, basada en el plaer de la descoberta i la curiositat, veritable motor de l’aprenentatge infantil.

Més informació companyia:
http://www.butaiproduccions.com

DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE
Ja coneixes el senyor Guant!
De 17.00 a 20.00 h als carrers i places de Valls i al Teatre Principal

El senyor Guant, un personatge amb un barret una mica atípic, serà l’encarregat d’anunciar i difondre el Festival pels carrers i places de la ciutat. Estigues ben atent, i segur que el reconeixeràs! Les aparicions del senyor Guant durant el Festival tindran lloc mitja hora abans de cada espectacle, i a l’acabament serà al Teatre Principal. La resta de vegades, el podràs trobar per carrers i places.

TALLER PER A NENS I NENES AMB LA COMPANYIA MICRO TROUPE (Sant Pere de Riudebitlles)
A les 17.15 h al Cafè del Teatre Principal


Taller de construcció de titelles en el qual cada infant podrà gaudir de l’experiència de construir el seu propi personatge. Per accedir al taller, cada participant ha de portar un quilo d’aliment, que anirà en benefici del menjador social La Teulada.

Aforament limitat
Més informació companyia:  http://micro-troupe.blogspot.com.es/

DEL DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE AL DILLUNS 7 DE GENER DEL 2018
EXPOSICIÓ “DAMOS UN PASEO”, DE KAOS TEATRO (Granada)
Al vestíbul del Teatre Principal


L’exposició “Damos un paseo” és un recorregut pels diferents processos de construcció de titelles, disseny, motlles, mecanismes i una mostra dels diferents tipus de titelles, de fil, bunraku, de tija, de guant…

Més informació de la Companyia:
http://kaoservicios.blogspot.com.es/

DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE
COMPANYIA L’ESTENEDOR TEATRE  Presenta: El col·leccionista de pors
Espectacle inaugural
A les 18.30 h al Teatre Principal

Coneixerem l’experiència del Dani Vidal, que des de ben petit era víctima de les seves pors, fins que va decidir neutralitzar-les fent-ne una col·lecció, endreçant-les en capses, bosses i recipients diversos. Veurem les solucions que l’Emili, el seu pare, va pensar per a les pors: descobrint la veritat de cada una d’elles i que per a totes hi ha una explicació divertida i absolutament lògica.


Autors: Jordi Farrés, David Laín
Direcció: Jordi Farrés
Intèrprets: David Laín
Preu: 7 € normal / 5 € carnet Amics dels Teatres
Durada: 50 minuts
Recomanat per a nens i nenes a partir de 3 anys
Durada: 50 minuts

Més informació de la Companyia:
www.estenedor.com

DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE
ALUMNES DE QUART D’ESO DE L’INSTITUT NARCÍS OLLER.
Presenten: B
abel (La biblioteca infinita)
A les 20.00 h al Cafè del Teatre Principal

Itinerari d’arts escèniques de l’Institut Narcís Oller
Direcció:
Intèrprets: Alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Narcís Oller
Preu: Gratuït


Adaptació del conte de J. L. Borges per a titelles i representada pels alumnes de l’optativa de teatre de 3r d’ESO de l’Institut Narcís Oller. Un bibliotecari, ja vell, reflexiona sobre la funció la biblioteca infinita: present, passada i futura amb els seus ajudants, que, al cap i a la fi, seran els futurs bibliotecaris i els mantenidors de la saviesa de les futures generacions.

DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE
COMPANYIA OPERA DEI PUPI BRIGLIADORO (Palerm, Sicília). Presenta: Duello di Orlando e Rinaldo per amore della bella Angelica

Patrimoni Immaterial de la Humanitat
A les 22.00 h al Teatre Principal
Espectacle per a adults


El teatro dei pupi està reconegut per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, pel fet de ser “l’únic exemple de tradició ininterrompuda d’aquest tipus de teatre des dels seus orígens”. Vinguda del cor de Sicília, arriba la companyia Opera dei Pupi Brigliadoro amb seva mecànica escènica i la seva col·lecció de titelles de fusta i llautó, que és propietat de la família Bumbello, una nissaga de titellaires que segueix la tradició de la tècnica tradicional dels pupi sicilians.

L’opera dei pupi és una forma teatral popular que interpreta, en cicles i per episodis, les aventures dels herois paladins medievals, com ara Rotllà (Orlando), un tema llargament representat per aquest tipus de marionetes. Ara, d’una manera excepcional, en mans de Salvatore Bumbello i la seva companyia, surten de gira fora del seu teatret de Palerm per arribar a Catalunya i al Festival Guant. Un espectacle excepcional que poques vegades es pot veure fora de Sicília.

Director: Salvatore Bumbello
Intèrprets: Salvatore Bumbello, Luciano Bumbello i Antonino Guarino
Preu: 14 € normal / 12 € carnet Amics dels Teatres
Promoció: 3 × 30 × 30
Durada: Una hora
Idioma: Italià, amb traducció al català

Més informació de la Companyia:
https://www.facebook.com/Compagnia-Opera-dei-pupi-Brigliadoro-di-Salvatore-Bumbello-Puparo-1441454699461118/

DISSABTE 11 DE NOVEMBRE
Ja coneixes el senyor Guant!
D’11.00 a 13.00 h i de 17.00 a 19.30 h als carrers i places de Valls i al Teatre Principal

El senyor Guant, un personatge amb un barret una mica atípic, serà l’encarregat d’anunciar i difondre el Festival pels carrers i places de la ciutat. Estigues ben atent, i segur que el reconeixeràs! Les aparicions del senyor Guant durant el Festival tindran lloc mitja hora abans de cada espectacle, i a l’acabament serà al Teatre Principal. La resta de vegades, el podràs trobar per carrers i places.

DISSABTE 11 DE NOVEMBRE
COMPANYIA PRÍNCEP TOTILAU (Sant Martí de Tous).
Presenta:
Monsieur Croche
A les 18.00 h al Teatre Principal


Un somni imaginari en què el compositor Claude Debussy i la seva dona viatgen a una illa fantàstica. En aquest indret encantat, on habiten sirenes, ocells exòtics, insectes gegants i altres éssers màgics, el compositor troba la inspiració per a crear noves peces musicals. La parella torna al París de la Belle Époque, des d’on Debussy escampa la música per tot el món al llarg dels anys.

Autor i director: Marc Hervàs
Intèrprets: Clara Dalmau, Jordi Hervàs i Ares Piqué
Pianista: Olga Kobekina
Preu: 7 € normal / 5 € carnet Amics dels Teatres
Durada: 50 minuts
Recomanat per a nens i nenes a partir de 3 anys

Més informació de la Companyia:
www.princeptotilau.com

DISSABTE 11 DE NOVEMBRE
PEA GREEN BOAT COMPANY. Presenta: Gnoma
A la Pobla de Mafumet
A les 18.00 h al Teatre El Casal de la Pobla

DISSABTE 11 DE NOVEMBRE
COMPANYIA POTCUIA (Barcelona). Presenta: Veus de Txernòbil
A les 22.00 h al Teatre Principal
Espectacle per a adults

Un espectacle concebut a partir de la lectura del llibre La pregària de Txernòbil, d’Svetlana Aleksiévitx. Els fets que l’escriptora relata en forma de monòlegs, plens d’una veritat tan colpidora, els descobrim sota el guiatge dels testimonis directes de la tragèdia provocada per l’accident de la central nuclear, una història humana silenciada que ens aboca a un abisme immens que posa en dubte la nostra visió del món.


Autor i director: Joan Cusó
Intèrprets: Montse Fabré, Adrià Girona, Rut Girona, Andrea Pellejero i Reetta Moilanen
Preu: 14 € normal / 12 € carnet Amics dels Teatres
Durada: Una hora i deu minuts

DIUMENGE 12 DE NOVEMBRE
Ja coneixes el senyor Guant!
D’11.00 a 13.00 h i de 17.00 a 18.00 h als carrers i places de Valls i al Teatre Principal

El senyor Guant, un personatge amb un barret una mica atípic, serà l’encarregat d’anunciar i difondre el Festival pels carrers i places de la ciutat. Estigues ben atent, i segur que el reconeixeràs! Les aparicions del senyor Guant durant el Festival tindran lloc mitja hora abans de cada espectacle, i a l’acabament serà al Teatre Principal. La resta de vegades, el podràs trobar per carrers i places.)

DIUMENGE 12 DE NOVEMBRE
PEA GREEN BOAT COMPANY (Barcelona). Presenta: Gnoma
A les 18.00 h al Teatre Principal


La gnoma Gwendolyn i la seva amiga l’ocella Matilda han construït una casa per viure-hi juntes. Estan molt il·lusionades, però de mica en mica s’adonen que la convivència no és tan senzilla. A la Gwendolyn li agrada fer les coses d’una manera, i a la Matilda, d’una altra. Un dia, la Gwendolyn rep una invitació per anar a l’aniversari de la seva germana. Un contratemps en el camí farà canviar la seva relació amb la Matilda.

Autors: Emilia Esteban Langstaff i Eduard Blanch Barbany
Direcció: Eduard Blanch Barbany
Intèrprets: Emilia Esteban Langstaff
Preu: 7 € normal / 5 € carnet Amics dels Teatres
Idioma: Català
Durada: 45 minuts
Recomanat per a nens i nenes a partir de 2 anys

Més informació de la Companyia:
www.peagreenboat.es

DIUMENGE 12 DE NOVEMBRE
COMPANYIA OPERA DEI PUPI BRIGLIADORO (Palerm, Sicília). Presenta: Duello di Orlando e Rinaldo per amore della bella Angelica

Alcover
A les 18.00 h al Convent de les Arts

DILLUNS 13 DE NOVEMBRE
COMPANYIA OPERA DEI PUPI BRIGLIADORO (Palerm, Sicília). Presenta: Duello di Orlando e Rinaldo per amore della bella Angelica

El Morell
A les 12.00 h al Teatre del Centre Cultural del Morell