Del 8 al 10 de desembre de 2017

Rene Baker presenta al local La Mona de Seda que gestiona la companyia Pea Green Boat un curs de construcció de titelles a partir de materials trobats.La idea és inspirar-se en les qualitats intrínseques de l’objecte per crear un personatge. Un exercici fascinant que la gran titellaire i pedagoga britànica, coneguda pels seus cursos a diversos països europeus i també al Institut del Teatre de Barcelona, ofereix per explorar tota mena de materials i d’objectes, de cara a aprendre a treballar formes, textures i moviments per transmetre el caràcter del titella.

Dades del curs:

  • 15 hores
  • 140 euros
  • dies 8, 9 i 10 de desembre de 2017
  • horaris: 10-13h, 14:30-17:30h, diumenge 10-13h.
  • lloc: c/Bonaventura Pollés, 25, baixos, Barcelona
  • informació i reserves: pea_green_boat@yahoo.es

Rene BakerRene Baker.

Rene Baker es defineix com una practicant de teatre especialitzada en titelles i teatre d’objectes. Durant 25 anys d’experiència professional ha treballat com a artista, dissenyadora, directora, investigadora i professora.

Es va formar al Little Angel Theatre (Londres) i va treballar com titellaire independent per a les principals companyies del Regne Unit. Des 1992-1998 ha estat membre de l’equip creatiu del Norwich Puppet Theatre, a través de l’elaboració i la realització d’espectacles que han estat convidats a festivals de tot el món.

Rene Baker

Des de 1998 ha desenvolupat una formació per a titellaires i actors que mostra com qualsevol cosa pot tenir vida, estudiant els diferents aspectes en la combinació d’actors i objectes a l’escenari, i que ofereix una aproximació a l’elaboració de rendiment amb materials.

Ha dirigit tallers a les escoles de teatre, en festivals de teatre i en sales d’assaig a Anglaterra, Noruega, Finlàndia, Espanya, Estònia, Grècia, República Txeca i Rússia. Des 1998-2005 va ser professora de manipulació de titelles a la Central School of Speech and Drama (Londres), 2005-2008 va ensenyar teatre visual al Institut del Teatre (Barcelona) i des de 2010 ensenya al departament de teatre de titelles de la Turku arts Academy, Finlàndia.

Com a directora independent i líder del taller, segueix investigant l’ús dramàtic dels materials en el teatre: objectes quotidians, titelles, escenografia en moviment, vestit animat, pals, pedres, aigua, peces d’automòbils, joguines … i tot el que és capaç de suggerir …

www.renebaker.org