La companyia de titelles MicroTroupe celebra el seu 17è aniversari amb una una exposició: ‘Titelles a la recerca d’espectacle’. L’exposició es realitza a la Taverna d’en Silè, al carrer de l’Hospital, nº10 de Sant Pere de Riudebitlles, a partir del divendres 24 de novembre de 2017. Aquest mateix dia, a les 7 del vespre, es farà la inauguració acompanyada d’una copa de vi. Es podrà visitar fins el divendres 5 de gener de 2018.

A continuació publiquem el text que la companyia ens ha enviat explicant el sentit d’aquesta celebració i, en definitiva, de la seva feina com a titellaires, amb el títol de Potser:

Potser

“Com a l’obra de Pirandello ‘Sis personatges en cerca d’autor’, els titelles protagonistes d’aquesta exposició també estan buscant el seu paper a representar.

Dels titelles exposats, uns havien de ser els protagonistes d’unes obres que mai s’han realitzat, altres han servit de prova amb nous materials o enginys tècnics, alguns formen part de futurs projectes que no arriben mai, uns quants han servit per a fer exercicis pràctics en tallers de teatre, també hi ha que han estat construïts senzillament per la necessitat de crear …, però tots ells han servit per a experimentar i desenvolupar altres titelles que han conduit a la realització d’espectacles consolidats, cosa que és molt d’agrair.

Curiosament, i malgrat que no estan adscrits a cap muntatge, molts d’ells gaudeixen de personalitat dramàtica, així doncs es poden veure entre altres a un encantador de raïms cec, a una funàmbul poca fe, a una mona somiadora …, però tots aquests atributs ells els desconeixen al no estar construït el guió per on ells s’haurien de moure.

Són titelles de diferents tècniques: tija, guant, de manipulació directa …, que al llarg d’aquests 17 anys MicroTroupe ha anat desenvolupant.

Quan MicroTroupe va començar com a companyia de pallassos existia entre els seus membres un gran interès perla manipulació d’objectes i poc a poc van anar introduint el titella en els seus espectacles, fins que aquests van convertir a l’actriu i a l’actor a més a més amb manipuladors. Tot i així, generalment, apareixen com a actors presencials en molts dels seus muntatges.


El disseny i la construcció recau en l’Elena Mesa que modela, construeix, pinta i vesteix els titelles, que generalment estan fets de cartró i/o fusta, però es podria dir que una característica dels titelles de MicroTroupe és el paper i el cartró. Cal dir que el taller de la companyia està ubicat en un poble amb una tradició històrica  paperera, Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), i s’estimen més treballar amb el que tenen al seu abast.

Tornant a l’exposició ‘Titelles a la recerca d’espectacle’, tots els titelles que allí és poden veure han estat creats a partir de la imaginació, però ells, igual que els hi passa als personatges de Pirandello, es deleixen per estar dalt de l’escenari. Potser algun dia tindran l’oportunitat, potser …”