Per 19a temporada consecutiva, el Centre de Titelles de Lleida serà present al Palau de la Música Catalana de Barcelona amb l’espectacle ‘El Jan Titella’, des del dia 29 de novembre fins el dia 5 de desembre. Les actuacions dels dies 29, 30 de novembre i 3 i 4 de desembre estan dirigides a centres escolars i se’n faran un total de 12, repartides en tres sessions al dia. El dissabte 2 de desembre, l’espectacle s’obrirà al públic en general, amb actuacions a les 11, 12.30 i 17, realitzant un total de 15 sessions en 5 dies.

Aquesta producció del Centre de Titelles de Lleida, es va estrenar el 23 de gener de 1998 i des d’aleshores no sols no ha deixat de programar-se cap any al cicle Les Escoles al Palau sinó que amb la seva aparició al Cicle de concerts familiars, amplià el seu públic a l’àmbit familiar arribant al públic infantil més enllà de l’escola. Una excel·lent proposta del Palau de la Música per tal d’iniciar en la música els més menuts.


En Jan Titella és un espectacle-concert amb titelles, ombres i música en viu específicament concebut per als infants de pre-escolar de 3 a 5 anys. Pretén desvetllar en l’infant una primera vivència musical i estimular l’atenció per la música per mitjà de la descoberta de l’expressivitat dels sons i de la seva capacitat comunicativa. Un concert amb un fil argumental, representat amb titelles i música en viu i que, de la mà de dos actors-titellaires i tres músics – flauta travessera, clarinet i violoncel-, és una excel·lent ocasió per introduir els infants al món de la música.

Una activitat que compta amb el propi material de suport –el llibre il·lustrat de la història i el CD de les cançons- per a facilitar tant l’aprenentatge d’aquestes noves cançons com per estimular una tasca pedagògica a l’escola, prèviament o amb posterioritat a l’assistència a l’espectacle. L’argument explica l’aventura d’en Jan, el qual, en ser despertat pel so d’un grill que es deleix per tornar al bosc, s’ofereix a portar-l’hi amb la seva bicicleta. Plegats, s’engresquen en la descoberta de sons, melodies i cançons.

L’èxit de l’espectacle està avalat per les seves 19 temporades de programació continuada al Palau de la Música en sessions escolars i per l’aposta d’aquesta institució en oferir-lo també dins el Cicle de concerts familiars.

El Centre de Titelles amb els seus espectacles ha estat present a Fira Tàrrega, al Festival Mondial de Théatre de Marionnettes de Charleville i a Segni d’Infanzia (Italia), a la vegada que està tancant noves actuacions de caire internacional.

Tanmateix els Directors de la Fira de Titelles, Oriol Ferre i Elisabet Vallvé, han assistit novament per tal de difondre la 29a Fira de Titelles de Lleida que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de maig de 2018 al Festival francès Marionnettissimo i a Madrid a les jornades de treball amb COFAE, on han realitzat trobades i reunions de treball per encarar la propera edició de la Fira.