(Imatge de Pèl Boig, el nou espectacle de Mimaia Teatre)

Mostra d’Igualada, del 12 al 15 d’abril 2018

La Mostra d’Igualada arriba a la seva 29a edició amb un programa que reivindica descobrir el món a través de les arts escèniques com a vehicle d‟idees i motor de sorpreses i curiositat que ens fa créixer, imaginar, viatjar i ens planteja preguntes. El conjunt de la programació ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils amb espectacles per a infants a partir de 3 anys, joves i públic familiar. La Mostra d‟Igualada és el punt de trobada anual dels professionals del sector amb una Llotja i activitats adreçades a companyies i programadors per proveir les programacions familiars d‟arreu del territori català i facilitar l‟accés als circuits estatals i internacionals.

Un dels cartells de la Mostra d’Igualada

Enguany La Mostra d‟Igualada reuneix 53 companyies i 54 espectacles en un total de 104 representacions. Dels 54 espectacles que es podran veure, hi ha 9 estrenes absolutes i 10 estrenes a Catalunya. De les 53 companyies 40 són de Catalunya, 8 de la resta de l‟Estat i 4 internacionals (Bèlgica i França). La Mostra tindrà 19 espais d‟actuació. Com a novetat, la fira es desplaça als Instituts Joan Mercader, Pere Vives Vich i Badia i Margarit, on es realitzaran funcions escolars. A més a més, per primera vegada també es podran veure espectacles al Cinema Ateneu i L‟Escorxador suma un espai més als tres que ja tenia.

 

Imatge de ‘Els Viatges de Philemon’, nou espectacle de la compañía El Dit al Nas.

Per fer més accessible i segmentar el volum de la programació, La Mostra d‟Igualada es divideix en 4 itineraris en funció del públic al qual es dirigeixen els espectacles. Així, trobem l‟itinerari:

– Per als més petits, amb espectacles per a nens i nenes a partir de 3 anys (11 muntatges); l‟itinerari
– Per als no tan petits, a partir de 6 anys (12 muntatges);
– La Mostra JOVE, per a nois i noies a partir de 12 anys (11 muntatges) i finalment
– Per a tothom, amb propostes pera tots els públics(19 muntatges).

 

Imatge de Gnoma, de la companyia Pea Green Boat.

L‟espectacle que obrirà la 29a edició és ‘Diario di un brutto anatroccolo’ dels italians Factory Compagnia Transadriatiaca. Una proposta inspirada en el conte de l‟Aneguet Lleig d‟Andersen, que busca trobar el seu lloc al món. L‟espectacle gira al voltant del naixement i el rebuig per part de la família; l’escola i el bullying; el món laboral; l’amor que neix de sobte i ràpidament pot desaparèixer; la guerra com a horror inexplicable.

 

Imatge de Pop Up, de la companyia italiana Teatro delle Briciole.

Una obra sense text, capaç de combinar diferents llenguatges com el teatre i la dansa, a partir d’una història clàssica per a nens. Tindrà lloc el dijous 12 a les 21h al Teatre Municipal l‟Ateneu i donarà pas a tres dies de programació intensa per a tots els públics. L‟obra es repetirà el divendres 13 en una funció escolar.

 

Podeu baixar tot el programa clicant aquí.