(Imatge de ‘No/More’ de companyia La Tournoyante

Els italians Factory Compagnia Transadriatica han estat els encarregats d’inaugurar la 29a edició amb l’espectacle de teatre i dansa ‘Diario di un brutto anatroccolo’, inspirat en el conte de l’Aneguet Lleig d’Andersen, que busca trobar el seu lloc al món.

Avui divendres la Mostra PRO ha proposat la xerrada “Quan comença a baixar el teló (i l’edat ens retira dels escenaris)”, una oportuna reflexió sobre un tema que els titellaires comencen a viure amb major freqüència: què passa quan l’edat ja no et deixa desenvolupar la teva feina? Adreçada a professionals de tots els àmbits i amb la intervenció de Cèsar Compte, de l’APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya); Serena Vione, de l’APCC (Associació de Professionals del Circ de Catalunya); Andrea Leuva, de l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya) i Bertu Albà, de l’Estaquirot Teatre.

Aniversaris i trobades

La Companyia L’Estaquirot Teatre als anys setanta.

Dues companyies de titelles celebren aquest any aniversaris de més de quaranta anys: L’Estaquirot Teatre (45) i L’Estenedor (40). Unes edats seniors d’uns mestres que al llarg dels anys han anat acumulant no sols saviesa escènica sinó també humana: la d’uns professionals que contra vents i marees han mantingut viva i al peu del canó la seva vocació artística. Enhorabona!

David Laín, de L’Estenedor Teatre, en el seu últim espectacle ‘El Col·leccionista de Pors’.

També tenen lloc a la Mostra PRO reunions ràpides i trobades pactades o informals que afavoreixen el contacte entre els diferents agents, a més de la presentació del Projecte per a la internacionalització de les arts escèniques per a tots els públics a càrrec de La Mostra d’Igualada, Fira Tàrrega i l’Associació Professional per a Tots els Públics (TTP) i de la 6a edició del festival FITKAM.

Segueix la programació

I si la pluja no ho impedeix, dissabte i diumenge s’espera una gran afluència de públic familiar d’arreu de Catalunya a La Mostra. Durant el cap de setmana es podran veure un total de 60 funcions de tots els gèneres, formats i per a totes les edats. D’entre la programació, destaquen les 6 estrenes absolutes, ‘Red Wine Cabaret’ de Sidral Brass Band, ‘Adéu Peter Pan’ de Festuc Teatre, ‘Les Clink’ de Les Bianchis, ‘Patufet & El Fandango’ de Espai Laminal, ‘Laika’ de Cia. Xirriquiteula Teatre i ‘Els viatges d’en Filalici’ de El dit al nas. També les obres que s’estrenaran per primer cop a Catalunya, ‘Mon ami le monstre’ de Clair de lune Théâtre, ‘Globe Story’ de El Perro Azul Teatro, ‘Rojo Estándar’ de Lanórdika circo&danza i ‘Le Fumiste’ de Don Davel.

Imatge de ‘Globe Story’ de El Perro Azul Teatro.

De divendres a diumenge les propostes de circ seran més presents que mai amb 11 espectacles de diversos formats.  ‘No/More’ de La Tournoyante, ‘Quan no tocàvem de peus a terra’ de Circ Pistolet, ‘Flou Papagayo’ de Mumusic Circus, ‘Ludo Circus’ de Ludo Circus Show‘Esquerdesd’Hotel iocandi, ‘Envà’ d’Amer i Àfrica Circ Cia, ‘Mur’ de (Cia)3, ‘Dékoncert’ de Solfasirc, ‘Espera’ de la Companyia de circ ‘Eia’ i les ja esmentades ‘Rojo Estándar’ de Lanórdika circo&danza i ‘Le Fumiste’ de Don Davel.

Les tres cantants de OhDiosas!

Entre espectacle i espectacle, les famílies que visitin La Mostra també podran gaudir d’activitats paral·leles com el Joc del Comerç, passejar tot mirant el 6è Concurs d’aparadors Comerç, visitar l’exposició ‘Què és per tu el teatre?’ a la Sala Municipal d’Exposicions, votar el Millor Espectacle de La Mostra 2018 i el Mercat d’Artesania, entre moltes d’altres propostes.

Tant divendres com dissabte La Mostra acabarà al Kiosk del Rec, el Club dels Professionals amb l’actuació de Oh!Diosas amb l’espectacle ‘Ho femme fatal’ divendres i ‘Red Wine Cabaret’ el dissabte.

La Mostra JOVE

Entre dissabte i diumenge a L’Escorxador es podran veure un total de 14 funcions de 6 companyies. Dissabte actuaran la companyia Cal y Canto Teatro amb l’obra ‘Lost dog…perro perdido’, Kimani amb Cospress’ i la companyia catalano francòfona Mise en Lumière / Barna Bé amb ‘Bombers’. Si la pluja no ho impedeix, al llar del cap de setmana tindran lloc diverses activitats organitzades pel Grup de Participació Jove, un showcase de companyies joves, un kahoot amb Nova Veu, un dinar popular, el concert de Jo Jet i Maria Ribot i un taller de percussió corporal amb la Cia. Percuriositat, entre d’altres propostes vinculades a les arts escèniques i la música.

Imatge de la companyia Cal y Canto Teatro amb l’obra ‘Lost dog…perro perdido’.

Dues cloendes simultànies

El diumenge a les 19 h posaran el punt i final a La Mostra dues actuacions simultànies. A la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc l’espectacle d’animació ‘Ets especial’ de Landry el Rumbero, cloenda de La Mostra més familiar. Paral·lelament L’Escorxador acollirà la proposta musical del grup Balkan Paradise Orchestra per cloure La Mostra JOVE.

La Mostra en xifres

53 companyies
54 espectacles
104 representacions
9 estrenes absolutes
10 estrenes a Catalunya
41 companyies de Catalunya
8 companyies de la resta de l’Estat
4 companyies internacionals
20 espais d’actuació
4 itineraris
11 muntatges a l’Itinerari 1 – Per als més petits
12 muntatges a l’Itinerari 2 – Per als no tan petits
11 muntatges a l’Itinerari 3 – La Mostra JOVE
19 muntatges a l’Itinerari 4 – Per a tothom