Ha tingut lloc en dos caps de setmana consecutius, des de finals de juny fins a inicis d’aquest mes de juliol 2018, la segona edició del Festival de Titelles del Moianès, que organitza i dirigeix la companyia Rocamora Teatre des de l’Espai Animacions de Calders. I s’ha de dir que ha constituït un verdader èxit, si es té en compte la bona assistència assolida i l’enorme interès que han despertat progressivament les vuit activitats programades pel Festival a les localitats de Calders i Monistrol de Calders.

Mr. Barti’s Show’, d’Alex Mihajlovski.

Plantejat com una iniciativa expansible i itinerant a la comarca del Moianès, aquest any el Festival ha comptat amb dos espectacles infantils, “El Regal” de Pengim-Penjam i “El Peix d’Or” de Binixiflat Teatre de Titelles; dos per a tots els públics, “Mr. Barti’s Show” d’Alex Mihajlovski i “Solista” de Rocamora Teatre; i dos més per a joves i adults, “Puppet-Pro” de Cia. Tactilicuä & República Tòxica i “Identitats”de Rocamora Teatre. Espectacles tots ells de tècniques i estils ben diversos.

El Festival també ha ofert dos tallers d’introducció al titella de fil a càrrec de l’Espai Animacions de Calders, tallers que han estat oberts a tothom.

‘El Regal’, de Pengim-Penjam.

És remarcable que el públic assistent als actes programats no han estat només els de les localitats on es feien, sinó que també hi ha anat molta gent de la resta de la comarca i encara de més enllà, tant per a les actuacions com pels tallers.

‘El Peix d’Or’, de Binixiflat.

Totes les activitats han rebut forts aplaudiments i una aprovació general dels responsables locals, per la seva alta qualitat i professionalitat. Diu Carles Cañellas, director del Festival: ‘El públic del Moianès ha pogut descobrir que el teatre de titelles ben fet, és un tipus d’espectacle fantàstic i amb capacitat de captivar a espectadors de totes les edats i condicions socials’.

Titella de la Cia. Tactilicuä & República Tòxica.

La idea d’un programa itinerant amb voluntat d’expandir-se per una comarca com la del Moianès, planteja un tipus de festival del tot innovador, que d’alguna manera s’avança en el temps i ens indica per on podrien anar els trets en un futur pròxim, quan es busqui que la cultura arribi per un igual a tota la població, sense fugir dels nuclis forts de programació, però estenent aquesta en les localitats veïnes de cada comarca.

‘Solista’, de Rocamora Teatre.

Aquest Festival consolida el projecte Espai Animacions de Calders, des de que la companyia Rocamora es va instal·lar a aquesta localitat fa tres anys, amb la intenció de crear un centre capaç d’acollir activitats de producció, creació, ensenyament i exhibició. A destacar la rapidesa amb la que la irradiació de la seva activitat ha començat a fer-se palesa al seu entorn.

Taller de Titella de Fil, Espai Animacions.

Sens dubte la gratitud mostrada pel públic després de cada representació, és el millor garant de la continuïtat del Festival de Titelles del Moianès.