Dies del 19 al 25 de novembre

Aquest divendres 23 de novembre, s’inicia oficialment la catorzena edició del Festival Guant de Valls, un dels més veterans i entranyables del país, que dirigeix Eudald Ferré.  Un Festival que de fet ja va començar el dia 19 amb les sessions per a escolars i que no només transcorre a la ciutat de Valls, sinó també a altres localitats veïnes, com són Alcover, el Morell, la Pobla de Mafumet i, per primera vegada aquest any, Mont-roig del Camp. Vuit companyies participen en aquesta moguda titellaire, amb sessions per als centres educatius, visites guiades, tallers i una exposició de titelles.


I com sempre, el divertit senyor Guant, el capgròs que encarna l’esperit del Festival, amb el seu curiós barret i acompanyat de la Colla Pessigolla, tornarà a recórrer el carrers de Valls per fer-hi la difusió del certamen i els seus espectacles.

Enguany, el Festival posa l’èmfasi en el diàleg entre la música i els titelles. En aquesta edició, es fusionaran la música electrònica i d’arrel amb les diverses tècniques de titelles.

Imatge d’Identitats, de Carles Cañellas, Rocamora Teatre.

La reconeguda companyia Rocamora Teatre oferirà l’espectacle Identitats, una proposta per a joves i adults que combina les marionetes, l’audiovisual i la música electrònica. En aquest ocasió, la companyia ofereix en estrena absoluta l’execució en directe de la seva banda sonora pel seu compositor, InnoDB.

Matito, amb Arnau Colom i Artur Gaià.

La Companyia Matito interpretarà Matito i la grandíssima roda de fira, una obra de titelles de guant. Artur Gaià, l’artista que s’amaga darrere Quico el Célio, és l’autor i l’intèrpret de la música d’aquest divertit i interessant espectacle que mescla el titella tradicional i la música d’arrel i popular de les Terres de l’Ebre.

Imatge de Festuc Teatre.

Altres tècniques aportaran varietat i diversitat al Festival. Així, la tècnica d’actor/narrador i la de manipulació en directe es podran veure a través de dues companyies catalanes i una de murciana: Festuc Teatre, amb el seu muntatge Adéu, Peter Pan.

Roig Pèl-boig, de Mimaia Teatre.

Mimaia Teatre, una de les companyies més punteres del país, presentarà el seu últim treball Roig Pèl-boig.

Imatge de Los Claveles, de Múrcia.

Teatro Los Claveles, històrica companyia de Múrcia, presentarà l’espectacle en català Les set cabretes.

Important destacar la participació de l’Institut Narcís Oller amb un espectacle, Un país de paraules. Una presència que es repeteix en les diferents edicions del festival i que aquest any presentaun relat pensat per a titelles a partir del recopilatori de contes de Séchu Sende La venedora de paraules.

Alumnes de l’Institut Narcís Oller de Valls.

Enguany, també el Guant presenta un espectacle de teatre d’ombres, amb la Companyia Mercè Framis i la seva obra per a infants d’un any per amunt La Lluna, la pruna.

Imatge de ‘La Llouna i la Pruna’, de Mercè Framis.

Hi ha programat un taller per a nenes i nens amb la centenària tècnica de la papiroflèxia o origami —que és com se’n diu en japonès—, amb l’artista tailandesa Arunee Vasanserekul, que és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Bangkok, experta en diverses disciplines artístiques orientals i narradora de contes.


I no podia faltar l’exposició, aquest any amb Majoria d’edat! Els divuit anys dels titelles de la Micro Troupe ens ofereix un viatge pels divuit anys de la Companyia Micro Troupe.

Titella de la Micro-Troupe.

Un aniversari important d’una de les companyies de la regió que més està despuntant els últims temps.

Elena Mesa i Joan Gispert, de la Micro-Troupe, amb els seus titelles.

Podeu veure el detall de la programació clicant aquí.

A continuació, el calendari de les actuacions a Valls i a les altres localitats.