(‘Matito i la grandíssima roda de fira’, d’Arnau Colom)

En paral·lel a la 30a Fira de Titelles de Lleida, el Centre de Titelles presenta la programació del 23è cicle Joc al Ninot, un cicle adreçat als més menuts de la casa, que les famílies lleidatanes esperen amb il·lusió, i que es realitza durant els mesos d’hivern. Cinc matinals de diumenges, al llarg de dos mesos, amb doble horari d’actuacions plenes d’històries, aventures, cançons i en lels que els titelles en són sempre els protagonistes.

Imatge de ‘La Rateta que escombrava l’escaleta’, de Festuc Teatre.

El cicle Joc al Ninot es proposa apropar el teatre de titelles als més menuts, tot oferint-los espectacles de qualitat, que els permetin gaudir i compartir una experiència cultural intergeneracional. Per a l’edició de 2019, el cicle Joc al Ninot reunirà 5 espectacles, dirigits a infants d’entre 2 a 8 anys. Durant aquests 21 anys hi han actuat 64 companyies i s’han realitzat 136 espectacles.

Es posiciona com una activitat paral·lela de la Fira de Titelles de Lleida, ja que enguany es podrà gaudir de quatre espectacles i quatre companyies que han passat per alguna edició de la Fira de Titelles de Lleida. Aquest és un fet que s’ha anat repetint en altres edicions, fet que posa en evidència l’alta qualitat del cicle i en reforça la seva continuïtat.

Jordi Bertran, amb l’espectacle Circus, va trepitjar Lleida en la 28a edició de la Fira de Titelles i ara hi torna per dur-nos l’espectacle sencer; un espectacle de titelles de fil, inspirat en la música i obra del creador del personatge Xarlot.

Marioneta de Jordi Bertran.

Per la seva banda, Matito, ens torna a presentar Matito i la grandíssima roda de fira, un espectacle amb que va present també a la 28a Fira de Titelles. En aquest cas gaudirem dels titelles de guant a través de la història del feliç Matito.

Matito, d’Arnau Colom.

Pep López & Afònix Produccions ens porta un espectacle musical, amb cançons, titelles i projeccions. Per terra de dracs, ens farà viatjar a històries fantàstiques de dracs, de la mà de La Martina i el seu germà Dídac.

 ‘Per Terra de Dracs’, de Pep López & Afònix Produccions.

El Centre de Titelles, també hi serà present, amb El petit elefant i La Jana i els 3 óssos, la darrera producció del Centre de Titelles estrenada el passat octubre a Mallorca i que per tant, serà el primer cop que en podrem gaudir a Lleida.

‘El Petit Elefant’, del Centre de Titelles de Lleida.

En aquesta edició i per tercer any consecutiu, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el Cicle Joc al Ninot s’apropa al territori amb l’espectacle La Jana i els 3 óssos. Seran dues actuacions a dos pobles del territori lleidatà.

Vet aquí el programa:

Més informació, adreceu-vos a: centre@titelleslleida.com
http://www.titelleslleida.com/