La titellaire brasilera Juliana Notari proposa un taller intensiu de creació de marionetes des de la connexió corporal, visceral i subjectiva amb una matèria triada per a la composició de textura, dramatisme i gestualitat. El curs es realitza a l’Espai Matèric, a l’Hospitalet del Llobregat, els dies 8, 9 i 10 de noviembre de 2019.

Per a Juliana Notari, l’elecció de les matèries que componen la construcció de la marioneta defineix el moviment i l’existència de l’objecte animat. Artistes i educadores aprendran una forma inèdita i personal de construir marionetes, així com una eina per a la creació artística i l’educació transformadora.

Diu Notari: El pensament és espiral. Dins de tot procés creatiu passem moltes vegades pels mateixos punts, cada vegada amb una mirada i perspectiva diferents. Les diferents etapes del procés es barregen i se separen. És la incansable acció de morir i viure, d’observar i sentir el que és part i tot. Les marionetes de Juliana Notari estan fetes amb automatèries, és a dir, elements vivencials, com roba, fulles, plantes, terres, fils, fibres o sang.

DATES I HORARIS:

8, 9 i 10 DE NOVEMBRE 2019
divendres //  18H a 22H
dissabte // 11H a 15H – 16:30H a 19:30H
diumenge // 11H a 15H – 16:30H a 19:30H
18 hores de taller

INSCRIPCIONS i INFORMACIÓ
marionetelivre@sindominio.net

PREU
110 euros (materials inclosos)

ARTISTA
JULIANA NOTARI

marionetelivre.noblogs.org

Artista brasilera, marionetista, directora, música, pedagoga i performer. Té fascinació pels ulls i les mans de la gent. Pot mirar dies el camí que les formigues fan a les parets. Des de fa 19 anys es dedica a l’art de la marioneta i les seves possibilitats de fusió i construcció.

Des de l’elecció de la matèria fins a la composició de la gestualitat i els detalls mínims, passa per totes les etapes de la creació d’una obra.

Treballa per a la difusió de la marioneta contemporània i ha presentat els seus espectacles i pedagogia arreu del món, especialment a Mèxic, Argentina, Colòmbia, Bolívia, Letònia, Corea, Portugal, República Txeca, Itàlia, Suïssa, França i Espanya, entre altres països. És gestora i curadora del Condomini Cultural a São Paulo, on també dirigeix ​​El Atelier de Marionete Livre.