Arriba a Barcelona el I Cicle Internacional de Teatre Lambe-Lambe. Organitzat per La Pupila Produccions, el Cicle celebra els 30 anys d’aquesta modalitat teatral batejada amb el nom de Lambe-Lambe, que va aparèixer l’any 1989 a Salvador de Bahia, al Brasil, de la mà de les dues titellaires brasileres Ismine Lima i Denise Di Santos.

Denise Di Santos i Ismine Lima amb el seu lambe A Dança do Parto.

S’inicien les activitats del Cicle els dies 2 i 3 de novembre de 2019. La idea és fer diferents propostes durant un any, des de novembre 2019 fins novembre 2020. Tot un programa que encara està obert, a l’espera de propostes i de col·laboracions amb espais i altres entitats que vulguin participar-hi.

Malgrat tractar-se d’una forma de teatre ben antiga, que ja al segle XIX comptava amb diferents versions algunes molt sofisticades, la seva pràctica sota la denominació Lambe-Lambe, també anomenat Teatre en Miniatura, s’ha anat expandint arreu del món. A Catalunya, els darrers anys hi ha hagut cada vegada més persones que s’hi han interessat i han construït les seves pròpies històries en miniatura. Actualment es troba en un moment de creixement i expansió que aquest Cicle pretén potenciar, tant per seguir donant a conèixer la disciplina com per brindar espais de treball i intercanvi a les persones que hi treballen.

Per a qui s’hi dedica, és molt important generar espais de trobada per compartir experiències i coneixements. Els objectius principals d’aquest I Cicle Internacional amb seu a Barcelona són apropar i donar a conèixer el Lambe-Lambe al públic, possibilitar espais de trobada i intercanvi entre lambistes, i generar materials “vius” de consulta sobre el Lambe a Catalunya i Espanya.

AGENDA NOVEMBRE 2019

DISSABTE 2 NOV: Laboratori de desmuntatge i intercanvi d’opinions de Teatre Lambe-Lambe

Consisteix en una mostra d’espectacles en miniatura que són presentats per les lambistes, seguida d’un desmuntatge de cada obra. Les artistes participants podran conèixer els processos creatius i l’experimentació d’aquest llenguatge a través d’un espai de conversa entre elles. Amb aquesta activitat es vol promoure espais d’intercanvi i aprofundiment dels procediments escènics que intervenen en aquest particular procés de creació del teatre Lambe-Lambe.

Yanita Pérez amb la seva caixa lambe. Fotografia: Hugo Honorato.

Yanita Pérez, encarregada de dirigir-lo, és Llicenciada en Teatre per la Universitat Nacional de Córdoba (Argentina). Forma part de la companyia de teatre de titelles Piedra Libre des de l’any 2011. Coordina tallers de teatre, construcció, manipulació, interpretació i posada en escena amb titelles. Actualment és docent a escoles i hi duu a terme tallers d’educació no formal. Participa com a realitzadora, dissenyadora de vestuaris, escenografies i estructures al seu grup de teatre i a d’altres grups de teatre independent de Córdoba, com El Chonchón, Tres tigres teatro i Historias para espiar. Des de fa uns anys investiga sobre el teatre en miniatura, amb el qual participa a festivals, laboratoris, exposa a foros i escriu articles específics.

 • Horari: de 10h a 14h i de 16h a 20h
 • LLoc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí
 • Organitza: La Pupila Produccions
 • Adreçat a: lambistes que vulguin compartir els seus espectacles i experiències (queden poques places)
 • Activitat gratuïta
 • Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i d’UNIMA Catalunya
 • Inscripcions: lapupilaproduccions@gmail.com

DIUMENGE 3 NOV: Presentacions al carrer pel 30 aniversari del Teatre Lambe-Lambe

Afí de sumar-se al Festeig Mundial en Xarxa que està tenint lloc a diferents països i commemorar els 30 anys de creació d’aquesta disciplina, el diumenge 3 de novembre es presentaran diferents espectacles d’artistes internacionals al carrer, rendint homenatge a les primeres caixes lambe-lambe que es van mostrar un 30 de setembre de 1989 al Parque de Exposição dins el marc d’un event cultural anomenat Feira do Interior​ a Bahia, el Brasil, de la ma d’Ismine Lima i Denise Di Santos, les mares del Teatre Lambe-Lambe.

 • Horari: de 13h a 17h
 • LLoc: C/ Allada Vermell (davant el Teatre La Puntual)
 • Organitzen: La Puntual i La Pupila Produccions
 • Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i d’UNIMA Catalunya

CONTACTE:

Correu electrònic: lapupilaproduccions@gmail.com
WhatsApp: +34 679 51 62 61
Facebook / Instagram: @lapupilaproduccions