(Imatge de ‘On vas, Moby Dick?’, del Centre de Titelles de Lleida)

Del 12 de gener al 9 de febrer de 2020

S’ha presentat aquests dies la 24 edició del cicle Joc al Ninot, un cicle organitzat pel Centre de Titelles de Lleida, com una activitat en paral·lel a la Fira de Titelles. Adreçat al públic infantil, el Cicle ha programat cinc matinals de diumenges, al llarg de dos mesos, amb doble horari d’actuacions on els titelles són sempre els protagonistes. Totes les funcions es fan al Caixafòrum de Lleida.

Com diu la presentació del Cicle: ‘Joc al Ninot es proposa apropar el teatre de titelles als més menuts, tot oferint-los espectacles de qualitat, que els permetin gaudir i compartir d’una experiència cultural intergeneracional. Per a l’edició de 2020, el cicle Joc al Ninot reunirà 5 espectacles, dirigits a infants d’entre 2 a 8 anys. Durant aquests 23 anys hi han actuat 94 companyies i s’han realitzat 146 espectacles’.

Pierrot, Marioneta de Carles Cañellas.

La programació compta amb la presència de dues companyies i dos titellaires de llarga trajectòria en el món dels titelles; Carles Cañellas (Rocamora Teatre) i Eugenio Navarro, amb espectacles que han girat per tot el món. Tots dos van se homenatjats en el marc de la 27a Fira de Titelles de Lleida 2016 i 29a Fira de Titelles de Lleida 2018, respectivament. En el marc d’aquests homenatges vam poder gaudir d’un tros dels espectacles que portaran complets al cicle Joc al Ninot.

Rocamora Teatre, companyia de Carles Cañellas, presenta Solista, un espectacle composat per set històries representades per sis titelles de fil diferents. Un joc poètic i sorprenent entre el titellaire i els titelles.

Imatge de ‘On vas, Moby Dick’, del Centre de Titelles de Lleida.

El segon diumenge del Cicle serà torn per a la darrera producció del Centre de Titelles de Lleida, que es veurà per primer cop a Lleida. On vas, Moby Dick? es una adaptació, per a públic infantil, del clàssic d’Herman Melville en el que els titelles, la música i les animacions donaran vida a la història de la gran balena blanca. Un espectacle que ens farà viure les aventures d’en Tim mentre s’endinsa en la vida de la Moby Dick.

Per la seva banda, la companyia italiana Di Filippo Marionnette torna a Lleida després d’haver trepitjat, amb gran èxit, la 29a Fira de Titelles de Lleida, formant-ne part del programa oficial. Presentarà Penjant d’un fil, un espectacle ple de simplicitat i poesia.

Malic, el protagonista de ‘Rutines’, d’Eugenio Navarro.

Eugenio Navarro representarà a Lleida les seves Rutines, per presentar-nos en Malic, el protagonista de l’espectacle, que s’enfrontarà a la rebel·lió dels personatges i dels elements escènics en una comèdia delirant. Una oportunitat d’or per veure de prop l’art d’aquest veterà titellaire que ha omplert durant més de 40 anys teatres a tot arreu.

Imatge de ‘Xim’, del Centre de Titelles de Lleida.

El tancament del cicle anirà a càrrec de Xim, el ximpanzé simpàtic i entremaliat del Centre de Titelles de Lleida. Un espectacle per als més menuts en els que reviuen l’amistat, el joc i els seus hàbits diaris a través de les aventures d’aquest petit trapella.

En aquesta edició i per quart any consecutiu, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el Cicle Joc al Ninot s’apropa al territori amb l’espectacle Xim. Seran dues actuacions a dos pobles del territori lleidatà.

Les entrades per al 24è Cicle Joc al Ninot es posaran a la venda el proper 16 de desembre i es poden adquirir o fer-ne la reserva anticipada al Centre de Titelles de Lleida fins el 7 de febrer de 2020, excepte del 24 de desembre al 1 de gener. També es poden adquirir el mateix dia dels espectacles al CaixaForum, de 10 a 13 hores.