(Marionetes de Jordi Bertran)

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) ofereix a partir d’avui 16 de juny, una píndola formativa del marionetista Jordi Bertran a través de YouTube. Es tracta de l’estrena d’un vídeo fet pel mestre titellaire Jordi Bertran per desvelar els secrets de l’animació de marionetes i objectes. La formació es podrà trobar al canal de YouTube de la federació (clicar aquí) a partir de les 10 del matí. 

Al llarg de la píndola formativa, Bertran ensenya el funcionament de les marionetes més senzilles, així com de les que són més complexes. Desvela els secrets de les marionetes de tela i de fil, i també explica trucs a l’hora de manipular-les i de construir els personatges. A més, Bertran donarà resposta a les preguntes que els usuaris van fer-li abans de la gravació de la píndola. 

J
ordi Bertran és un dels titellaires de més renom del continente, amb una experiència de més de 40 anys de carrera amb els seus fils. La seva trajectòria l’ha portat per escenaris de tot el món, des de França fins al Japó amb espectacles com ‘Antologia’ o ‘Strada’.

Ara fa uns mesos que recorre Catalunya amb el seu últim espectacle, ‘Circus’. Una obra homenatge a Charles Chaplin i que forma part de la programació coordinada de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC).