Del 20 de novembre al 11 de desembre

Aquest dijous 19 de novembre de 2020, a les 18 hores, tindrà lloc la presentació telemàtica de l’exposició Una història de titelles, organitzada per la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant amb especialistes d’aquest art mil·lenari, dins del marc de la XXXIII edició Festitíteres Alacant.

L’exposició ha estat comissionada per Ángel Casado, Jaume Lloret, Biel Sansano i Virgilio Tortosa.

Per fer-la possible han col·laborat diferents institucions públiques, com l’Institut Valencià de Cultura / Museu de Belles Arts de Castelló. L’exposició, integrada per 34 panells, proposa un recorregut cronològic per tota la història d’aquest art teatral al País Valencià, des del món antic fins a l’actualitat, tractant tot tipus de tècniques i presentant el titella sense cap mena de prejudicis, tant al carrer o la sala, com més enllà de tot el que abasta aquesta modalitat artística: cinema, publicitat, televisió, aparadors…

A més, para atenció a tota classe d’esdeveniments que possibiliten l’arrelament i professionalització del sector, des de la arribada de la democràcia fins a la internacionalització d’algunes companyies i productores de la nostra geografia. Una mirada teatral, però també etnogràfica i sociològica. En la mostra s’hi pot veure material de tot tipus relacionat amb aquest món de les arts escèniques, així com titelles/autòmats deixats per a l’ocasió per algunes de les companyies emblemàtiques i col·leccions particulars, a més de material especialitzat al voltat d’aquest art tan singular (programes de mà, cartelleria, llibres, revistes, etc.). Hi hauran projeccions audiovisuals específiques de peces històriques.

La mostra podrà ser visitada presencialment pel públic al Centre Municipal de les Arts d’Alacant (Plaça Quijano, 2) del 20 de novembre fins a l’11 de desembre. Després està previst que recórrega tota la Comunitat Valenciana com a forma de divulgació d’aquesta modalitat escènica, tan arrelada als costums dels pobles i ciutats de la nostra geografia.

La presentació correrà a càrrec dels representants de les respectives institucions implicades, dels comissaris de l’exposició, i es podrà gaudir del material preparat.

La presentació tindrà lloc a l’enllaç: meet.google.com/rzw-dmab-uhh